ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες Διεθνείς Συνθήκες, τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής του βορείου Έβρου και τις αρνητικές συνέπειες που θα προκαλέσει η επέκταση (χωροταξική – πληθυσμιακή) του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Φυλακίου

Είμαστε πλήρως αντίθετοι στην επέκταση νέας δομής χωροταξική και πληθυσμιακή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Φυλακίου με οποιαδήποτε ονομασία και αν παρουσιαστεί αυτή, ήτοι αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση.

Ζητούμε την άμεση ανταπόκριση από το αρμόδιο Υπουργείο στα επανειλημμένα αιτήματα του Δήμου Ορεστιάδας μόνο για τη βελτίωση των υποδομών των υφιστάμενων δομών.

Εξουσιοδοτούμε τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων για την ενημέρωση των Δήμων του Έβρου, των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και του κυρίου Πρωθυπουργού.

Γνώμονάς μας είναι η Εθνική Ασφάλεια καθώς ο Έβρος δεν είναι απλά ένας Νομός, ένα εδαφικό διαμέρισμα, αλλά είναι ο Ακοίμητος Φρουρός της πατρίδας μας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία ρευστής κατάστασης στα μετόπισθεν της αμυντικής τοποθεσίας του Έβρου.

Ορεστιάδα, 22 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Προηγούμενο άρθροΜε τα πόδια από την Γαλλία στην Ινδία… και στάση στον Άβαντα
Επόμενο άρθροΒασίλης Μαυρίδης: “Καλεσμένος ο κ. Θεοδωρικάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας για το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου”