ΕΒΡΟΣ: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ…

Διαβάζω οτι η κα Συρεγγέλα, η Γραμματέας της ΝΔ, επισκέπτεται τον Εβρο.

Μπαίνω να διαβάσω την είδηση, ύστερα βλέπω οτι πήγε στην…Αλεξανδρούπολη, είδε τον δεσπότη, την διοίκηση του λιμανιού και μετά βγήκε για…ποτάκια με κομματικά στελέχη!

Προφανώς για την κα Συρεγγέλα, όπως για πολλούς άλλους, ο Εβρος είναι η Αλεξανδρούπολη!

Πήγαινε κυρά μου στα χωριά του Διδυμοτείχου και στο Τρίγωνο, να δείς πως είναι να ζείς στον Εβρο, ειδικά τον Χειμώνα, αλλιώς μη μας δουλεύετε…

Διαβάζω οτι ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Τραντόπουλος και ο κ. Μπένος, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα..ανασυγκρότησης του Εβρου, μετά τις πυρκαγιές.
Μπαίνω να διαβάσω το …πρόγραμμα και διαπιστώνω οτι το…πρόγραμμα είναι η δημιουργία μιας…ιστοσελίδας, στην οποία φορείς και πολίτες καλούνται να καταθέσουν τις …προτάσεις τους, και μετά στη δεύτερη φάση θα…συγκεντρώσουν τις προτάσεις και μετά θα τις αξιολογήσουν και μετά θα τις..προωθήσουν και μετά θα τις ..κοστολογήσουν και μετά θα τις προωθήσουν…Κατά ο Φθινόπωρο, λέει, θα αρχίσουν την υλοποίηση…Λένε!
Διαβάζω, ο κ. Μπένος πήγε και στο Διδυμότειχο για την ανάπτυξη του…Βόρειου Εβρου. Δεν θα έγραφα τίποτα, αν από την Παρασκευή δεν με είχαν ταράξει στα τηλέφωνα, αρκετοί που πήγαν εκεί για να τον ακούσουν, μαζί με τη συνοδεία του. Γενικότητες, ευχολόγια, χιλιοειπωμένα σχέδια και λόγια του αέρα. Να είχαμε να λέγαμε….

Αν θυμάμαι καλά, στην προηγούμενη τετραετία είχε συσταθεί μια Διακομματική Επιτροπή υπό την κα. Μπακογιάννη για την ανάπτυξη της Θράκης, η οποία παρουσίασε και ένα…πόρισμα.

Μόλις πριν λίγους μήνες είχαμε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Οι συνδυασμοί κατέθεσαν προγράμματα, ιδέες και προτάσεις.

Η κυβέρνηση, επίσης, είχε στο πρόγραμμά της δράσεις και έργα για τον Εβρο.

Νισάφι πια με τις…επιτροπές και τις…διαβουλεύσεις.

Λόγια-λόγια-λόγια.

Ολα αυτά τα χρόνια, λόγια ειπώθηκαν πολλά.

Γκιώσαμε με ιδέες, οράματα, κούφια λόγια και ανέξοδες μεγαλοστομίες.

Στο Διδυμότειχο…30 χρόνια, δεν έχουνε νερό, τα περισσότερα χωριά είναι χωριά γερόντων, το Τρίγωνο ερήμωσε, τη Νοσηλευτική την πήραν από το Διδυμότειχο για να μην ταλαιπωρούνται οι καθηγητάδες του ΔΠΘ, τα λίγα εργοστάσια έκλεισαν, ο σιδηρόδρομος δεν λειτουργεί και η εθνική οδός (λέμε τώρα) από Αλεξανδρούπολη προς Ορμένιο σε πολλά σημεία είναι όπως ήταν το…60!

Ο Εβρος πεθαίνει κι εσείς φτιάχνετε …ιστοσελίδες, “ο κόσμος υποφέρει και πεινά κι εσείς τα ίδια παραμύθια”

Αν είχατε διαθέσει για τον Εβρο το ένα τέταρτο του χρόνου, που εδώ κα μήνες διαθέτετε για να πείσετε την κοινωνία για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, μπορεί και να γινόταν 2-3 πράγματα για τον ΕΒρο.

Οχι άλλο σανό…

Προηγούμενο άρθροΧάρης Μαμουλάκης σε Σταϊκούρα: Διαθέτουν ή όχι πιστοποιητικά ασφαλείας αυτά τα 14 αεροδρόμια της χώρας;
Επόμενο άρθροΗ πενταετής αποτίμηση της «Συμφωνίας» των Πρεσπών ή πως μία συνθήκη που έχει παραβιαστεί πρέπει να ακυρωθεί (γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης)