Κύριε Υπουργέ

Με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα θέλαμε με όλο το σεβασμό να σας ενημερώσουμε ότι η εφαρμογή του θα αποτελέσει ταφόπλακα για την μικρομεσαία οικονομία του νομού Εβρου και ότι έχει απομείνει από αυτή καθότι διανύουμε συνεχόμενη πίεση εδώ και 13 χρόνια .

Η συνταγματικά κατοχυρωμένη φορολογική αναλογικότητα δεν μπορεί να υποκατασταθεί με τεκμαρτοτητα ,και με βάση οριζόντια κριτήρια ,αγνοώντας τις τεράστιες επαγγελματικές –οικονομικές ανισότητες ανά την Ελληνική επικράτεια. Η ασφυκτική πίεση στην επαρχιακή μικροεπιχειρηματικοτα από το 2010 και μετά ,δεν μπορεί να συνεχιστεί και η κατά το τεκμαρτό φορολόγηση της με βάση τα ίδια κριτήρια με αυτά της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας θα οδηγήσει στο οριστικό πλέον κλείσιμο μικροεπιχειρήσεων .Η επαρχία έχει το δικό της επιχειρηματικό-οικονομικό μικροκλίμα. Η διακοπή οιασδήποτε επαγγελματικής ενασχόλησης οδηγεί ευθέως στην μετανάστευση ,εσωτερική η εξωτερική και τελικά ερήμωση της περιφέρειας αφήνοντες πίσω υπερήλικες που χρήζουν τη βοήθεια των νεώτερων. Τα αποτελέσματα που προκαλεί το κλείσιμο μιας επιχείρησης στην επαρχία δεν είναι τα ίδια με αυτά στην πρωτεύουσα . Προκαλεί ευθέως ανθρωπιστικό πρόβλημα .

Εμείς που αποφασίσαμε να μείνουμε και να δραστηριοποιηθούμε δίπλα στα σύνορα στον τόπο μας , περιμένουμε στήριξη και επιβράβευση αυτής της επιλογής μας και όχι εξομοίωση των υποχρεώσεών μας με αυτές του λεκανοπεδίου Αττικής. Εξάλλου ο Πρωθυπουργός προεκλογικά ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στον Έβρο ,κάτι που δεν είδαμε ακόμη.

  • Ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου αναφορικά με την οριζόντια τεκμαρτή φορολόγηση .

  • Πλήρη φορολογική απαλλαγή κάθε επιχείρησης που εδρεύει και αποδεδειγμένα δραστηριοποιείται στο βόρειο Έβρο ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ της ΔΥΠΑ .

  • Δεν αρκεί να παραμείνουν ζωντανοί οι μικροεπιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι , αλλά να παραμείνει και το νεοεισερχόμενο έμψυχο υλικό στην αγορά εργασίας .

Για το ΔΣ της ΕΕΒΟΠ

Ο Ο

Πρόεδρος     Γεν.Γραμματεας

Τσομπανίδης Χρηστος     Μπογλου Νικη

Προηγούμενο άρθροΜενέλαος Μαλτέζος: Στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και της τεχνητής νοημοσύνης το υπουργείο Παιδείας στον Έβρο αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς, κλείνει και συγχωνεύει τμήματα και σχολικές μονάδες
Επόμενο άρθροΓιάννης Αρχοντάκης: Οι λόγοι που παραιτήθηκα από Γραμματέας Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Έβρου