Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καλεί εργαζόμενους, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέες και νέους, στην εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 27 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αναχώρηση λεωφορείων στις 3 μ.μ. από τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας.

Στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Οι εξελίξεις στην περιοχή είναι καταιγιστικές. Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ξεκίνησε η νέα γιγαντιαία διεκπεραίωση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη άρχισε να μπαίνει στην περιοχή η μεγαλύτερη αμερικανική δύναμη που έχει διεκπεραιωθεί μέσω της πόλης και του Έβρου συνολικά, με πάνω από 120 ελικόπτερα και 1.000 στρατιωτικά οχήματα.

Η ανανέωση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ”, σηματοδοτεί νέους, μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό. Δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Όλες οι κυβερνήσεις ανέλαβαν για λογαριασμό των ΗΠΑ μεγαλύτερες δεσμεύσεις με την εγκατάσταση νέων βάσεων και υποδομών και στην περιοχή μας (Λιμάνι Αλεξανδρούπολης, Ξάνθη, στρατόπεδο «Γιαννούλη» Αλεξανδρούπολη)».

Είναι παραμύθια ότι αυτή η εμπλοκή αφορά την ασφάλεια της χώρας. Η ιστορία έχει δείξει πως, όπου ενεπλάκησαν ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, μόνο ασφάλεια δεν ήρθε για τον λαό. Το επιβεβαιώνουν οι λαοί της Κύπρου, της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, της Συρίας και ο κατάλογος συνεχίζεται…

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, η αξιοποίηση και πολιτικών υποδομών (λιμανιών και αεροδρομίων), μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο αντιποίνων, όπως έχει δηλώσει η Ρωσία και το Ιράν, σε περίπτωση που εκτιμήσουν ότι κινδυνεύουν.

Το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσφορία της για τη δημιουργία βάσεων κοντά στα σύνορά της και οι παράλληλες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι η βάσεις αυτές δεν αφορούν την Τουρκία –για την οποία άλλωστε είναι δεδομένη η επιδίωξη των Αμερικάνων να παραμείνει δεμένη στο ΝΑΤΟϊκό άρμα, να μειωθεί η ρωσική επιρροή– επιβεβαιώνουν ότι η ΝΑΤΟϊκή παρουσία στον τόπο μας δεν προστατεύει ούτε το λαό της περιοχής μας ούτε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο λαός να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα ευρωατλαντικά κόμματα!

Να γυρίσει την πλάτη στην προπαγανδιστική τους εκστρατεία που επιχειρεί να σύρει το λαό πίσω από το άρμα των επιδιώξεων και των συμφερόντων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της αστικής τάξης. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Έχουν τη δύναμη να αναπτύξουν την κοινή πάλη, για να οικοδομήσουν ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, ευημερία, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, χωρίς εκμεταλλευτές και έξω από τη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών».

Προηγούμενο άρθροΝ.Βύσσα: Κάτω τα χέρια από τα Περιφερειακό Ιατρείο – Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Επόμενο άρθροΗ αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο εγκρίθηκε απο την ΕΡΓΟΣΕ