43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβριου 2016 η εκδήλωση τιμής για την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην Αλεξανδρούπολη.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν: Επιτροπή Ειρήνης ΕΕΔΥΕ Αλεξ/πολης,  Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης

Στην κεντρική ομιλία η Ματούλα Γκιδίκα από την Επιτροπή Ειρήνης ΕΕΔΥΕ Αλεξ/πολης τόνισε:

Η φετινή 43η επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ συμπίπτει με μια κρίσιμη για τον ελληνικό λαό περίοδο. Συγκλίνουν ως δύο όψεις της ίδιας πολιτικής: από τη μια η επίθεση σε μισθούς, συντάξεις και νέα επώδυνα για το λαό μέτρα κι από την άλλη το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Είναι πραγματικά πρόκληση για τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του, ο ερχομός του μακελάρη ΟΜΠΑΜΑ τις μέρες των αγωνιστικών εκδηλώσεων για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Επιχειρείται «διευθέτηση» ανοιχτών υποθέσεων στα μέτρα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, με την Ελλάδα «να τα δίνει όλα» για μια θέση στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.

Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Σε περίοδο όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, με ιμπεριαλιστικούς πολέμους να μαίνονται αυτή τη στιγμή σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη, παρατηρείται συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ – ΕΕ από τη μια και από τη Ρωσία από την άλλη. Σε αυτές τις συνθήκες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ φέρνει τεράστιες ευθύνες καθώς με το πρόσχημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» εμπλέκει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προσπαθώντας μάλιστα να εξωραϊσει τους κάθε λογής ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς σαν παράγοντες «ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας» στην περιοχή και βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τον ελληνικό λαό.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), τιμά στην πράξη την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας μαζικά στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των φορέων του εργατικού – λαϊκού κινήματος και απαιτώντας:

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

dsc02574dsc02557dsc02566

Προηγούμενο άρθροΟι δύο άγνωστοι Πατριαρχικοί και Συνοδικοί Τόμοι (1908 και 1922) του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις Εκκλησιαστικές επαρχίες της Διασποράς (Αμερικής, Ευρώπης, Αυστραλίας) (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)
Επόμενο άρθροΦοιτητική αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού των οστών