Εκλογές με αποχή και με δεξιό θετικό πρόσημο.

Τελείωσε η δίμηνος προεκλογική περίοδος, με τις νικηφόρες για την ΝΔ εκλογές της 25/6/2023. Έκλεισε αυτό το κεφάλαιο, εν μέσω σημαντικών παγκοσμίων γεγονότων και της Νέας Τάξεως πραγμάτων, προελαυνούσης. Είναι γεγονός, ότι τα μείζονα που έπρεπε να συζητηθούν σ΄ αυτήν την προεκλογική περίοδο, δεν συνεζητήθησαν. Κανένα δε εκ των κομμάτων εξουσίας δεν έκανε λόγο για τα σημαντικά που αφορούν την εξωτερική πολιτική της χώρας. Το μεταναστευτικό ,δεν απησχόλησε ως προς την ουσία του τα ανωτέρω αναφερθέντα κόμματα, ενώ ακόμη και η νικήτρια ΝΔ, αφιέρωσε μόνον 8 γραμμές ,για να περιγράψει το πρόγραμμά της για το μείζον αυτό θέμα. Είναι πασιφανές ότι τα κόμματα εξουσίας, ακολουθούν αμφισβητούμενες πολιτικές, έξωθεν επιβαλλόμενες. Τα μόνα που θέτουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, είναι κάποια από τα μικρά κόμματα που μπαίνουν στο κοινοβούλιο και τα οποία θέλουν και δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν εθνοκεντρικές γραμμές ασκήσεως της πολιτικής. Μένει να αποδείξουν τις προθέσεις τους, εντός του κοινοβουλίου.

Γενικώς όμως και σ΄αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, οι ψηφοφόροι αντιμετωπίσθησαν ως οπαδοί. Έλειψαν ο υγιής πολιτικός λόγος και ο αντίλογος. Ιδιαιτέρως χαμηλό το επίπεδο των αντιπαραθέσεων. Ασκούσε γοητεία μόνον στα ένστικτα των οπαδών, ως αυτά και μόνον να ήθελε να καλύψει. Στις πρώτες μετεκλογικές ώρες, συνεχίζονται τα ίδια λάθη δίνοντας την εντύπωση ,ότι η ενόχληση για την οκτωκομματική Βουλή, έναντι της επιθυμητής πεντακομματικής, είναι μεγαλυτέρα από την εκδηλουμένη πίσω από τα διφορούμενα χαμόγελα των νικητών. Έτσι, εκφράσεις αντιγραφή αυτών των αριστερών καθοδηγητών του παρελθόντος, δείχνoυν την πενία των επιχειρημάτων αλλά και την άρνηση της μελέτης των δεδομένων της εκλογικής αναμετρήσεως. Είναι τραγικό λάθος να καθυβρίζονται ως φασίστες και ακροδεξιοί, άνθρωποι που εψήφισαν τα δύο νέα, με την προμετωπίδα πατριωτικά, εισελθόντα κόμματα στο κοινοβούλιο. Είναι λάθος να γίνεται κεντρική επίθεση σε ανθρώπους, που δεν αποδέχονται την εκπλήρωση όλων των επιταγών των δικαιωματιστών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι επικοινωνιακή ηλιθιότητα, να αποκαλείται μειωτικά <δασκαλάκος> ο Έλληνας εκπαιδευτικός που ηγείται του ενός εξ αυτών. Ας μην ξεχνά κανείς ότι η όλη παιδεία αυτού του ευφυούς αλλά και αφελούς λαού, προσεφέρθη από χιλιάδες τέτοιους <δασκαλάκους> διαχρονικώς. Τέλος είναι τραγικό επικοινωνιολόγοι μη έχοντες καμίαν σχέση με την Ελληνική οικογένεια και την θρησκευτικότητα που διαχρονικώς διαθέτει, να προσάπτουν απρεπείς χαρακτηρισμούς, σε ανθρώπους που προβάλλουν την δεδομένη Ορθόδοξη πίστη τους. Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι επιτρέπουν, αν όχι επιβάλλουν στους εργοδότες τους, ενθέους ή αθέους, να επισκέπτονται σε κάθε δύσκολη κοινωνική περίσταση αλλά και προεκλογικώς, τον επί κεφαλής της Ορθοδόξου Ελληνικής Εκκλησίας. Το κάνουν συνήθως τη παρουσία τηλεοπτικών δικτύων, στοχεύοντες στο θυμικό και στην θρησκευτική παιδεία των Ελλήνων. Άλλωστε μία αναδρομή στην πρόσφατη Ελληνική ιστορία δείχνει ότι οι Έλληνες αγωνίζονταν <Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία>. Ο δε Ίων Δραγούμης έλεγε :<Υποστηρίζω την θρησκεία μας, επειδή είναι αχώριστη από την ιστορία μας, είναι η ιστορία μας, είναι η συνέχεια της ιστορίας του γένους>

Επί πλέον, η απολογητική στάση των νικητών έναντι των δημοσιογράφων, δείχνει ότι δυστυχώς είναι εγκλωβισμένοι οι περισσότεροι, στο να απολογούνται στην αριστερά της αμετροέπειας και των ανθελληνικών εγκλημάτων του παρελθόντος. Όταν αναδεικνύεσαι νικητής σε μία εκλογική αναμέτρηση, σεβόμενος αυτούς που συνεισέφεραν στην νίκη σου οφείλεις στοιχειωδώς να τιμήσεις την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό σου. Οφείλεις, πρίν δεχθείς την πρόσκληση να συνομιλήσεις δημοσίως, να είσαι προετοιμασμένος να πείς αλήθειες. Όπως πχ ότι τα εκλογικά αποτελέσματα ,με την αποχή να αγγίζει το 47,32%, πρέπει να προβληματίσουν. Επίσης η στροφή σημαντικού ποσοστού Ελλήνων σε νέα κόμματα, υποδηλώνει ότι η βιαία αφομοίωση προταγμάτων της νοσηρής πολιτικής ορθότητος, που έγινε και με την τελευταία εκλεγμένη κυβέρνηση, τους βρίσκει αντιθέτους. Πρίν λοιπόν δεχθείτε αγαπητοί νεοεκλεγέντες κοινοβουλευτικοί τις λεκτικές επιθέσεις αυτών που διαχρονικώς βλάπτουν την ΝΔ, την κεντροδεξιά και την Πατρίδα, να είστε έτοιμοι. Να στηρίξετε την εκλογή σας αλλά και την δυνατότητά σας να αντιληφθείτε τις κοινωνικές αλλαγές που ελαύνουν. Αυτό λόγω των απαιτήσεων των καιρών για υγιείς κοινωνίες και υγιή κοινωνικά πρότυπα.

Άλλο σοβαρό πρόβλημα που ανεδείχθη ιδιαιτέρως σ΄αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, είναι η δύσκολη κατάσταση στην Θράκη ,με το Τουρκικό προξενείο να προσπαθεί να ελέγχει τις ψήφους των μουσουλμάνων μειονοτικών. Για άλλη μία φορά, το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε επιπολαίως, από ακατάλληλα για την υπόθεση άτομα. Άλλωστε τα θέματα αυτά ,δεν επιλύονται με τηλεοπτικής καλύψεως συζητήσεις-επιπλήξεις με την θρησκευτική μειονότητα, αλλά με ουσιαστικό διάλογο και μακρόπνοο αποφασιστικό πρόγραμμα, εκπονηθέν από γνώστες του μείζονος σημασίας θέματος. Η όλη σοβαρή αντιμετώπιση αφορά στην αποφασιστικότητα μίας αυτοδυνάμου κυβερνήσεως ,να επιβάλλει σε Έλληνες πολίτες την λήψη Ελληνικής παιδείας. Αυτό με εκμάθηση της Ελληνικής και κάποιας άλλης Ευρωπαϊκής γλώσσης στα σχολεία, με παράλληλη κατάργηση την υποχρεωτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσης και των φερομένων ως < μειονοτικών σχολείων> Άλλωστε, η δύσκολη σημερινή κατάσταση οφείλεται σε αποφάσεις και πρακτικές αφρόνων πολιτικών του παρελθόντος και χρήζει αμέσου αντιμετωπίσεως.

Καλό είναι επί τη ευκαιρία, να προβληματισθούν οι νεοεκλεγέντες και η νέα κυβέρνηση και για την παρεχομένη εκπαίδευση, άνευ Παιδείας, που έχει υιοθετηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο και παρέχεται στους Έλληνες από την νηπιακή ηλικία.

Ας απαιτήσουν η Παιδεία να γίνει εθνοκεντρική και οι εισαγόμενες μεταρρυθμίσεις να μην διαρρηγνύουν την συνύπαρξη με την ιστορία. Είναι πλέον η χρονική στιγμή, τώρα, που διαφαίνεται η στροφή προς την αναζήτηση των στοιχείων που συγκροτούν την εθνική μας ταυτότητα, να φροντίσουν για την επαναφορά της κοινής λογικής στην καθημερινότητα του Έλληνος. Για την αποδέσμευση από τις επιταγές των ανόων μειοψηφιών και την αναζήτηση μέσω της Αρχαίας Ελληνικής γραμματείας, των στοιχείων που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα των Ελληνοπαίδων. Ας συνεισφέρουν αγωνιζόμενοι στην διατήρηση κάθε σπιθαμής ελευθέρου Ελληνικού εδάφους. Ας στείλουν το μήνυμα ότι ούτε οι Πρέσπες του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποδεκτές, πόσο μάλλον οι εκκολαπτόμενες Πρέσπες του Αιγαίου.

 

Προηγούμενο άρθροΣταύρος Σταυράκογλου: “Η κυβέρνηση θα μας βρει δίπλα της με προτάσεις και ιδέες ώστε να κάνουμε μια καινούργια Αρχή για μια καλύτερη ζωή”
Επόμενο άρθροΜενέλαος Μαλτέζος: “Το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε – Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μας στήριξαν – Δηλώνω παρών στα δρώμενα του Έβρου”