Το φυλάκιο 1 στις Καστανιές, το συντονιστικό κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας στον δήμο Ορεστιάδας, τους Κήπους και τη Μεραρχία στην Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθούν διαδοχικά, αύριο, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη)

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, οι δύο υπουργοί θα φτάσουν με ελικόπτερο στην Ορεστιάδα στις 9:30 το πρωί και αμέσως μετά θα μεταβούν στις Καστανιές στο Φυλάκιο 1.

Θα ακολουθήσουν οι επόμενες επαφές και συναντήσεις τους, θα προβούν σε δηλώσεις, και θα καταλήξουν στη 1:30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του zeppelin που έχει μισθωθεί για την επιτήρηση των συνόρων.

Η επίσκεψη των δύο υπουργών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ενδεχόμενες επικείμενες πιέσεις στα σύνορα, από αυξημένες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, λόγω και των εξελίξεων στο Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που ήδη έχουν δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, είναι πολύ υψηλή η επιφυλακή στην επιτήρηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ

Πηγή: EΡΤ – Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθροΝίκος Δένδιας: Aνάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ – Να μην επιτραπεί η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού
Επόμενο άρθροΑρχαιολόγοι στην Τουρκία ανακάλυψαν ανάγλυφο που εκτιμούν ότι απεικονίζει τους ελληνοπερσικούς πολέμους