Το Επιμελητήριο Έβρου εκφράζει τη συμπαράσταση του στην Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου, για τη συμμετοχή της στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «empty chairs». 

Σήμερα 6 Μαΐου στις 20:00μμ, ο κλάδος εστίασης θα προχωρήσει σε σιωπηλή διαμαρτυρία, εκφράζοντας με πολιτισμένο τρόπο την ανησυχία και την αγωνία του, για την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης και το μεσοδιάστημα της χαλάρωσης των μέτρων προστασίας. 

Το Επιμελητήριο Έβρου αναγνωρίζει την εστίαση ως νευραλγικό τομέα της οικονομίας και κρίνει σημαντική την επιβίωση του. Ο κλάδος απασχολεί σε εθνικό επίπεδο περίπου 110 χιλ. πολίτες, με ποσοστό συμμετοχής στο ΑΕΠ περίπου 3,5%, ενώ επίσης δημιουργεί προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικά οφέλη σε ένα σύνολο επιχειρήσεων και κλάδων που συνδέονται μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Συνεπώς ο κλάδος εστίασης συμβάλει σημαντικά στην τοπική και εθνική οικονομία και η Κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει την λήψη μιας σειράς υποστηρικτικών μέτρων.  

Προηγούμενο άρθροΟ Χ. Δερμεντζόπουλος ζητεί αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες των Καστανεών
Επόμενο άρθροΟ κορωνοϊός διευρύνει την Τουρκική απειλή – Η περίπτωση του Έβρου (των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)