Με το πολυνομοσχέδιο  που κατατέθηκε στην βουλή , η κυβέρνηση επιδιώκει την επιστροφή  στην δική της «κανονικότητα» και στην τοπική αυτοδιοίκηση .

Με υπερεξουσίες  στους δημάρχους και περιφερειάρχες , υποβαθμίζει τον ρόλο των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων  και ακυρώνει τις κοινότητες.

Πριν ακόμη δοκιμαστεί στην πράξη ο «Κλεισθένης» , ώστε να φανούν οι δυνατότητες των συγκλίσεων και συναινέσεων  που ενισχύουν την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών,  επιχειρεί ουσιαστικά να τον καταργήσει .

Η «κανονικότητα» της Ν.Δ θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες «πασάδες»  και  τις κοινότητες σε όλο κομπάρσου , όπως ήταν μέχρι σήμερα τα τοπικά συμβούλια.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, οδηγεί καταφανέστατα στην αντιδημοκρατική λειτουργία της Τ.Α.,  η οποία ενισχύει την διαφθορά  και τις πελατειακές σχέσεις.

Οι κοινοτικοί , δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι  θα πρέπει να αντιδράσουν, ώστε να μην επιτρέψουν, την ουσιαστικά ,  ακύρωση τους .

4-8-2019

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ

Προηγούμενο άρθροΤι συμβολίζει η επιλογή της κυρίας Αγγελοπούλου; (του Δ.Μακροδημόπουλου)
Επόμενο άρθροΠλήθος κόσμου στην παραδοσιακή θρησκευτική εκδήλωση των Μουσουλμάνων Αλεβιτών Μπεκτασήδων στο οροπέδιο Χίλια