Κάποια “απειλητικά μαύρα σύννεφα” εμφανίστηκαν πρόσφατα στον ουρανό της Θράκης και μας θύμισαν τον εφιάλτη των Χρυσωρυχείων.

Είναι δεδομένο ότι η τοπική μας κοινωνία (πολίτες και φορείς) παραμένει ενωμένη και σταθερή στην επανειλημμένα εκφρασμένη βούληση της.

Αυτό το κοινωνικό μέτωπο είναι αρραγές, πανίσχυρο και πανέτοιμο να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε προσπαθήσει να δηλητηριάσει την ζωή μας, το περιβάλλον που ζούμε καθώς και τις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται στον τόπο μας από τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Ως τοπική κοινωνία πρέπει να οχυρωθούμε έγκαιρα.

Η παλαιότερη δήλωση του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών παραγόντων ότι “Η επένδυση δεν θα γίνει αν δεν το θέλει η τοπική Κοινωνία” θεωρούμε ότι είναι απόλυτα διαχρονική.

Στην γενική συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2021 επικαιροποιήθηκε η απόφαση που είχε ψηφιστεί από το Δ.Σ. του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου και αναφέρει «Θα συνεχίσουμε να εμμένουμε στην απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Ε. που είναι ενάντια στην ολοκλήρωση της επένδυσης για την εξόρυξη του χρυσού στην περιοχή μας και την όποια επένδυση που θα βλάπτει την φύση το περιβάλλον κατ’ επέκταση την υγεία των ίδιων των εργαζομένων»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου εδώ και πολλά χρόνια είδε και το τυράκι αλλά είδε πολύ καλύτερα την φάκα.

Το αφήγημα περί αύξησης της απασχόλησης, σε αυτή την περίπτωση δεν είναι συμβατό με την υγεία και την ανάπτυξη.

Συνδέεται με την αρρώστια και την καταστροφή.

Γι αυτό και η θέση μας ως Εβρίτες Εργαζόμενοι είναι γνωστή, απλή και ξεκάθαρη:

«ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ»

Για το Δ.Σ.

Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ασπιώτης Ευστάθιος Μουσουνάκης Άνθιμος

Προηγούμενο άρθροΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: «Φιμώνουν» τη μειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια
Επόμενο άρθροΓιώργο Δεμεριδης: “Η Eldorado προσπαθεί να ανοίξει μεταλλείο από τις Σάπες μέχρι την Συκορράχη (87.000 στρεμμάτων)”