Εν όψει της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τα μέλη της παράταξης «Πόλη & Πολίτες» υποβάλλουμε τα παρακάτω θέματα, τα οποία επιθυμούμε να τεθούν προς συζήτηση:

  1. Κύριε Δήμαρχε, από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, τον Οκτώβριο του 2019, έχετε κλείσει τα Ιαματικά Λουτρά. Πριν από ένα χρόνο προσπαθήσατε να τα εκμισθώσετε, με πολύ χαμηλό μίσθωμα σε εταιρία που δεν είχε τα εχέγγυα και τα οικονομικά δεδομένα αξιοποίησης των. Τα Λουτρά παραμένουν κλειστά με να χάνει σημαντικά έσοδα ο Δήμος από την εκμετάλλευση τους, και να μην μπορούν οι ασθενείς συνδημότες μας να ευεργετηθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού. Θα θέλαμε ενημέρωση για τις όποιες ενέργειες σας, τις οποίες πληροφορούμαστε ότι κάνετε εν κρυπτώ, σχετικά με την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης. (Εισηγητής: Νικόλαος Γκότσης)
  2. Κύριε Δήμαρχε, όπως διαπιστώσαμε σε επίσκεψη μας στα Β’ Κοιμητήρια Αλεξανδρουπόλεως, το τμήμα της επέκτασης προς την Βόρεια πλευρά έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό και σε λίγο καιρό δεν θα έχει την δυνατότητα για να δεχτεί άλλες ταφές. Θέλουμε να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες για την πορεία των ενεργειών σας και το χρονοδιάγραμμα για κατασκευή καινούργιου Γ νεκροταφείου. (Εισηγητής: Χρήστος Γερακόπουλος)
  3. Κύριε Δήμαρχε, στις 28 Μαρτίου 2024 ενημερωθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. πως η απάντηση του Υπουργείου Υγείας ήταν αρνητική, όσον αφορά την ίδρυση Μ.Ε.Θ. παίδων στη Βόρεια Ελλάδα και κατ’ επέκταση στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης για οικονομικούς και πληθυσμιακούς λόγους. Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης η εταιρία Gas Trade είχε δεσμευθεί για την δημιουργία της Μ.Ε.Θ. παίδων. Ζητούμε να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συμπολίτες μας, αν έχει αλλάξει κάτι ως προς τις προθέσεις της εταιρίας και αν ναι, τι μέλλει γενέσθαι. (Εισηγητής: Ιωάννης Βαταμίδης)

 

Αλεξανδρούπολη 20/4/2024

Ο επικεφαλής

Νικόλαος Γκότσης

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση για την προετοιμασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη νέα αντιπυρική περίοδο ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση
Επόμενο άρθροΟι Έλληνες πηγαίνουν Βουλγαρία και Τουρκία για τη βενζίνη τους