Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για το 5ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης.

Με απόφαση δημάρχου εδώ και ένα μήνα μετακινήθηκε από το 5ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης η καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης (6 ώρες) και στη θέση της τοποθετήθηκε άλλη εργαζόμενη μερικής απασχόλησης (3 ώρες).

Αμέσως γίνεται κατανοητό πως σε ένα από τα μεγαλύτερα νηπιαγωγεία δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς οι συνθήκες καθαριότητας. Στο νηπιαγωγείο λειτουργούν συνολικά 8 τμήματα πρωινής και ολοήμερης βάρδιας με πάνω από 100 νήπια, υπάρχουν πολλές αίθουσες, παιχνίδια, τουαλέτες που απαιτούν καθημερινή καθαριότητα και φροντίδα. Επίσης και η μεγάλη αυλή του νηπιαγωγείου απαιτεί την φροντίδα της ειδικά τώρα που βελτιώνεται ο καιρός και θα χρησιμοποιείται καθημερινά.

Μία εργαζόμενη καθαρίστρια σε 3 ώρες δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της καθαριότητας – απολύμανσης ανάμεσα στην πρωινή και μεσημεριανή βάρδια.

Αιτούμαστε ΑΜΕΣΑ να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας με τη μετατροπή της σύμβασης της καθαρίστριας από 3ωρη σε πλήρους απασχόλησης ή με μετακίνηση χωρίς αυτό να είναι σε βάρος της καθαριότητας άλλου σχολείου.

Ένα άλλο πρόβλημα του σχολείου είναι η έλλειψη μίας τραπεζοκόμου ώστε να προλαβαίνει το προσωπικό να προσφέρει ζεστό το φαγητό των νηπίων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δευτεραίος Σάββας
Βλισίδης Γεράσιμος
Βαρσαμάκης Χρήστος
Δραμανίδου Νίκη

Προηγούμενο άρθροΣτην Αλεξανδρούπολη η 17η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ»
Επόμενο άρθροΝότης Μαριάς: «Η Ελλάδα θα πληρώσει την επένδυση του FSRU στην Αλεξανδρούπολη, με την οποία οι ΗΠΑ θα δώσουν αέριο στην Ευρώπη!»