Ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα κατά της εγκατάστασης σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, έστειλαν το απόγευμα της Τετάρτης (19/7), πολίτες και φορείς της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Στον κόμβο του Αγίου Σίλα πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα συμβολικός αποκλεισμός και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας που διήρκεσε περίπου μια ώρα. Η κίνηση των οχημάτων εκτράπηκε από την τροχαία Καβάλας, μέσα από την πόλη, από τους κόμβους Αγίου Σίλα και Άσπρων Χωμάτων αντίστοιχα, γεγονός που κατέδειξε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλη θα είναι η επιβάρυνση του κυκλοφοριακού, από τους οδηγούς και δη των βαρέων οχημάτων που θα μπαίνουν στην Καβάλα για να αποφύγουν τα διόδια.

”Πάρτε τα διόδια και φύγετε από εδώ…”, το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση

Στον κόμβο του Αγίου Σίλα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εργαζόμενοι της Kavala Oil, αλλά και απολυμένοι της ELFE, με τις κλασικές πορτοκαλί και μπλε μπλούζες, οι οποίοι φώναξαν αρκετές φορές το σύνθημα, ”πάρτε τα διόδια και φύγετε από εδώ”.

Επίσης το ”παρών” έδωσαν μέλη του τοπικού Π.Α.ΜΕ., αλλά και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων. Συνολικά οι πολίτες και οι φορείς που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Αγίου Σίλα, ξεπέρασαν τους 350.

Συνειδητό έγκλημα κατά της Καβάλας χαρακτήρισε η Δήμητρα Τσανάκα την εγκατάσταση σταθμού διοδίων στην Άσπρη Άμμο

”Η απόφαση της κυβέρνησης, του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και των αντίστοιχων υπουργείων σε αγαστή συνεργασία με την ”Εγνατία Οδό Α.Ε.” είναι ένα έγκλημα συνειδητό, ένα έγκλημα με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, ένα έγκλημα σε βάρος των παιδιών μας και των επόμενων γενιών. Είναι ένα έγκλημα που οδηγεί στον αφανισμό του τόπου μας”, τόνισε η δήμαρχος Καβάλας, απευθυνόμενη με τηλεβόα στους συγκεντρωμένους, συμπληρώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις κατά των διοδίων θα συνεχιστούν.

Τα διόδια θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της πόλης μας, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος

”Η εγκατάσταση σταθμού διοδίων στην παράκαμψη της Καβάλας, θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της πόλης μας. Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο περιφερειάρχης, το περιφερειακό συμβούλιο και όλοι μας, είμαστε αντίθετοι στα διόδια, είμαστε αντίθετοι στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα στην Καβάλα”, σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

ΠΗΓΗ kavalawebnews.gr

 

Προηγούμενο άρθροΕπιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων ΚΔ από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου
Επόμενο άρθροΔιακρίσεις για τους αθλητές και αθλήτριες του ΠΑΣ ΠΡΩΤΕΑ Αλεξανδρούπολης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’