Το Σάββατο της αποδόσεως της εορτής της Πεντηκοστής, 10η Ιουνίου 2023, η Ενορία Αγίας Τριάδος Πρωτάτου με την πρωτοβουλία του δραστήριου Εφημερίου της, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Δημητρόπουλου και την κανονική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, πραγματοποίησε αυτή τη φορά τον περίπλου του Αγίου Όρους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν εν πλω τα Ιερά Λείψανα των Αγίων: Γεωργίου, Στεφάνου και Μαρίνης, καθώς και απότμημα του Τιμίου Ξύλου, τα οποία εκόμισαν Πατέρες από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος. Στη συνέχεια, πλήρεις πνευματικών ευλογιών και εμπειριών, επέστρεψαν από την Ουρανούπολη και αναπαύτηκαν για λίγο στη Μουσθένη, όπου απόλαυσαν γλυκίσματα της ευρύτερης περιοχής και ακολούθως πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, οι προσκυνητές άκουσαν λόγους πνευματικής οικοδομής για την επιδημία του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο, αλλά και για τη σπουδαιότητα του Αγίου Όρους ως κιβωτού της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού, από τον π. Νεκτάριο, αντάλλαξαν δε σκέψεις επί διαφόρων επίκαιρων θεμάτων και ακολούθησε διάλογος.

Στο τέλος, όλοι δόξασαν τον Παράκλητο και ευχαρίστησαν τον κοινωνικό εφημέριό τους για τις ευκαιρίες πνευματικού αναβαπτισμού που τους χαρίζει, ενώ δεν παρέλειψαν να ανανεώσουν τη συνάντησή τους σε επόμενη ευκαιρία!

Προηγούμενο άρθροΜέχρι 18 μήνες θα παραμένουν στο ΚΥΤ Φυλακίου για εξέταση ασύλου
Επόμενο άρθροΚάτι σαν Δημοκρατία, που δεν είναι Δημοκρατία (γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά)