Το τραγούδι της ¨Γενοκτονία”, παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο η συμπατριώτισσα μας συνθέτης και δεξιοτέχνης του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια.

Η σπουδαία Σαμοθρακίτισσα, άκουσε με συγκίνηση και υπερηφάνεια τον κ.Παυλόπουλο να της λέει: «Με αυτό το τραγούδι σου θέτεις ζήτημα εθνικής συνείδησης. Για όλους μας. Δε ξεχνάμε και ποτέ ξανά» και όπως τονίζει η ίδια, “δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή να σε συγχαίρει και να σου λέει ο Πρόεδρος Δημοκρατίας αυτά τα λόγια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2019, για το μουσικό σου δημιούργημα”.

Η Ζωή Τηγανούρια βρέθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσίασε και αφιέρωσε στον Πρόεδρο Δημοκρατίας τη μουσική της σύνθεση, σε συγκινητικούς στίχους του συμπατριώτη μας Αλεξανδρουπολίτη Πασχάλη Μπούρα με τίτλο «Γενοκτονία».

Την συνόδευαν οι εξαιρετικοί της συνάδελφοι:

Λάμπρος Βασιλείου ερμηνεία
Γιάννης Τσαρσιταλίδης ερμηνεία και ποντιακή λύρα
Γιάννης Σεβαστόπουλος λαούτο
Μιχάλης Βερβελάκης Κιθάρα
Στέλιος Γενεράλης νταούλι

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΜε λαμπρότητα και βαθιά κατάνυξη τελέσθηκε η Πρωτοχρονιάτικη Βραδυνή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΜε λαμπρότητα και επισημότητα ο εορτασμός του Αγίου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους , στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)