Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ…

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

Ο περήφανος Έβρος τα τελευταία δυο χρόνια είναι στα χαρακώματα και δίνει μάχες .Πριν από έναν χρόνο όλοι μαζί , Στρατός , Αστυνομία , λαός κατάφεραν ως ένα σώμα , μια ψυχή και σταμάτησαν τις νέες ορδές « Μήδων» , προσφέροντας τεράστιες υπηρεσίες σε υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στην φθίνουσα όσο και «διαφυλλική Ευρώπη»! Οι έπαινοι από πλευράς επίσημης πολιτείας ατελείωτοι , απερίγραπτοι , δημιουργούσαν άφατη συγκίνηση στους ντόμπρους και καθαρούς Ακρίτες των Συνόρων…

Κανείς εξ αυτών δεν μπορούσε να φανταστεί όμως , τι του επιφύλασσε η μοίρα έναν χρόνο μετά , όταν η κροκοδείλια πολιτεία , δια στόματος υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Μηταράκη , επιχείρησε να ανοίξει κερκόπορτες στο χιλιοκτυπημένο προπύργιο του Ελληνισμού , στον ακριτικό και χαλκέντερο Έβρο .Αναγγέλλοντας την δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης ( ΚΥΤ) , στην οριογραμμή των συνόρων , θέλησε να πείσει πως θα ήταν κάτι το φυσιολογικό. Αντίστοιχα είχε ενεργήσει σε προηγούμενους χρόνους για την δημιουργία ΚΥΤ και σε πολλά από τα ακριτικά νησιά μας (Λέσβος, Χίος ,Σάμος) .Η φρικτή εμπειρία των εκεί γηγενών από την δημιουργία τέτοιων κέντρων υποδοχής υπήρξε τελικά ο πολύτιμος οδοδείκτης για την αντίδραση και ξεσηκωμό σύσσωμου του λαού του Έβρου , συνεπικουρούμενου και από την υπόλοιπη πατριωτική Ελλάδα .Γιατί γρήγορα αντιλήφθηκε και ο πιο αδαής και αρχικά ανυποψίαστος ,ότι πίσω από την δημιουργία ή με τον μανδύα της επέκτασης ΚΥΤ στον Έβρο κρύβονταν τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα , με το περιτύλιγμα των ανεξιχνίαστων ΜΚΟ ( μη κυβερνητικές οργανώσεις).Οι τελευταίες , κακά τα ψέματα –μια και το έχουμε αντιληφθεί όλοι –έχουν εναγκαλίσει θανάσιμα την δυστυχώς ειδεχθώς χειραγωγημένη κυβερνητική εξουσία, η οποία στο όνομα μιας κακώς εννοούμενης ευρωπαϊκής πολιτικής δεν ορρωδεί προ ουδενός , επιχειρώντας να ξεπουλήσει όσα τόσους αιώνες ,δεκαετίες και χρόνια κατακτήθηκαν με αίμα και σκληρούς αγώνες ελευθερίας …

Όλα τα είχε προβλέψει ο κυνικός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής , όταν έβαλε σε εφαρμογή το αποφώλιο ( αποκρουστικό ) σχέδιο του. Ανήρτησε στο «Διαύγεια», λίγο πριν την εκπνοή του απελθόντος έτους το πρόγραμμα δημιουργίας ΚΥΤ στο ακριτικό χωριό Φυλάκιο αναγγέλλοντας πομπωδώς πίστωση τριάντα εκατομμυρίων ευρώ .Και σίγουρα θα δημιουργούσε τετελεσμένες καταστάσεις , αν δεν υπήρχαν τα άγρυπνα δημοσιογραφικά μάτια μέσα από μαχητικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο .που σήμαναν συναγερμό , αφυπνίζοντας τον ακριτικό Έβρο ,θέτοντας τον ακόμη μια φορά σε θέση μάχης .Μόνο που αυτή την φορά ο εχθρός ήταν ύπουλος και πολύ πιο δύσκολος να εξουδετερωθεί , μια που ήταν εσωτερικός και με τον μανδύα της δήθεν κρατικής μέριμνας …

Ο Έβρος και πάλι σε θέση μάχης . αυτή την φορά όμως εναντίον των «κυβερνητικών μανδαρίνων» Ο Έβρος , με έναν υπέροχο και ατσάλινο λαό αλλά με απόντες «εν πολλοίς» τους τοπικούς άρχοντες του .. Πολλά αντιφατικά και περίεργα έγιναν αλλά δεν είναι τώρα η ώρα του μετέπειτα σκληρού απολογισμού . Θα έλθει κι αυτή .Η Νέμεση όσο κι αν αργεί, έρχεται πάντα. Είναι Νομοτέλεια .

Δυο μήνες (Ιανουάριος –Φεβρουάριος) με τον ακριτικό λαό στα κάγκελα , με τις βολιδοσκοπήσεις του ραδιούργου υπουργού για το κλίμα που εκτυλισσόταν σιγά -σιγά στην περιοχή της Ορεστιάδας και εν τέλει με την άφιξη του στον Νομό. Εδώ κατάλαβε , εδώ αναδιπλώθηκε ,εδώ έχασε την ψυχραιμία του , φτάνοντας ακόμη και να απειλεί τον ηρωικό και ακατάβλητο πρόεδρο της κοινότητας Φυλακίου , κο Τρυμπάκη … Και πάλι όμως οι τοπικοί βουλευτές απόντες , απούσα και η περιφέρεια ….

Έφυγε άπραγος και μαζί με αυτόν αποδοκιμάστηκε στο σύνολό της η κυβερνητική πολιτική …Γιατί πίσω από τον υπουργό, κρύβονταν ανώτεροι … Ήξεραν πως οι απώλειες ήταν τρομακτικές ..Έπρεπε να εξευρεθεί τρόπος κατευνασμού…για την τελική επίθεση !

Η ρευστότητα και ο εκνευρισμός συνεχίστηκαν για κάποιες ημέρες ακόμη … Έδειχνε, πως το έργο είχε δημοπρατηθεί .Πως τα γειτονικά αγροτεμάχια είχαν εκμισθωθεί…. Πολλά ακούγονταν ..μυρωδιά προδοσίας πλανιόταν στον αέρα…αλλά δεν φαινόταν ακόμη … Οι πολλοί υποτονθόρυζαν ( σιγοψιθύριζαν) , πως το έργο έχει δρομολογηθεί και θα γίνει … Κανείς μας δεν ήθελε να το πιστέψει …Γιατί ο υπουργός διαβεβαίωνε πως θα σεβόταν την επιθυμία του κόσμου…

Και ξαφνικά δια στόματος της νεοδιορισθείσας κυβερνητικής εκπροσώπου,-με άριστα στην υποκριτική-, Αριστοτελίας Πελώνη φάνηκε , πως ήλθε η λύτρωση .Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πως δεν θα δημιουργείτο ούτε θα επεκτεινόταν τελικά το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Πανηγυρισμοί ξαφνικά από τους τοπικούς βουλευτές και τους λοιπούς εκπροσώπους της κυβέρνησης …πως δήθεν η λύτρωση αργεί …αλλά έρχεται τελικά…! Έτσι έλεγαν ! Ποιος μπορούσε όμως να τους πιστέψει ;Μια που με τις πράξεις τους μέχρι και εκείνη την στιγμή θύμιζαν το « Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες…»!

Παρά ταύτα καταλάγιασε η κατάσταση .Όχι όμως και για τους υποψιασμένους …Πως όλη αυτή η «κυβερνητική κομπανία» ήθελε να πιάσει τον Έβρο στον ύπνο …Γι αυτό και έβγαλε τον μαγικό αυλό του εφησυχασμού και της παραπλάνησης .Το έχουν αυτό «τα τσακάλια και οι ύαινες» … Εξαφανίζονται και χτυπούν ξαφνικά … για να αιφνιδιάσουν με την δημιουργία τετελεσμένων καταστάσεων …

Γιατί το ταγκό της προδοσίας χορεύεται από δυο … Κι αυτή την φορά η προδοσία έχει ονοματεπώνυμο …Τέσσερις συμβάσεις , οι 08/2021 , 09/2021 ,10/2021 ,11/2021, όλες καταρτισμένες μια ημέρα πριν ..στις 18-3-2021 , στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής! Αναρτημένες στο «Διαύγεια» . Ιδιοκτήτες με ονοματεπώνυμο , ομόρων με το υπάρχον ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ( προαναχωρησιακό κέντρο) αγροτεμαχίων στην περιοχή Φυλακίου , τα εκμίσθωσαν αντί «τριάκοντα» πυρίκαυστων αργυρίων έκαστος στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου , που εδρεύει στον Άγιο Ρέντη Αττικής…Ιδού οι διαβεβαιώσεις από ένα κράτος ύπουλο, σωστό φαγέδωμα ( εκτεταμένο έλκος) στα σωθικά αυτού του λαού… Και από την άλλη οι σύγχρονοι «εφιάλτες», « Πήλιοι Γούσηδες» που ανοίγουν κερκόπορτες , για να προδώσουν πάλι …Είναι γλυκό «το βρώμικο χρήμα ..»! Αλλά μόνο στην αρχή .Μετά κατακαίει τον προδότη που ο ίδιος ο εωσφόρος θυσιάζει ρίχνοντας τον στα τάρταρα …!

Οι κατάπτυστες αυτές συμβάσεις θα ακυρωθούν ως θίγουσες το “δημόσιο συμφέρον”.Θα οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης ,για να αποδείξει η τελευταία ,πως είναι θεματοφύλακας του Συντάγματος και των νόμων αλλά και της ασφάλειας της ακριτικής περιοχής …Το έγκλημα αυτό δεν θα περάσει…Ο καθένας χωριστά αλλά και ενώσεις προσώπων ως και Νομικά πρόσωπα ,που δραστηριοποιούνται στην ένδοξη αυτή ακριτική γωνιά έχουν προφανές και διαρκές έννομο συμφέρον για ακύρωση των πιο πάνω ανθελληνικών συμβάσεων.

Εβρίτες ,Ελληνες συστρατευθείτε γιατί το σχέδιο των προδοτών είναι ξεκάθαρο.Θέλουν το έδαφος έτοιμο πριν αρχίσουν να ισλαμοποιούν βάναυσα και τούτη εδώ την αμόλυντη ακόμη περιοχή της αιμοραγούσας Έλλάδας ! Η χαίνουσα πληγή στον Έβρο έχει ονοματεπώνυμο,το ξέρουμε και θα αντισταθούμε μέχρις εσχάτων!

Περήφανοι και χαλκέντεροι Εβρίτες , δείτε τα ονόματα των χαμερπών προδοτών της ίδιας τους της πατρίδας .Εύκολο είναι , αφού είναι εις την δημόσια θέα και χλεύη .Πληρώστε τους με το νόμισμα της απομόνωσης και του ηθικού εξοστρακισμού .Η ζωή τους να γίνει εφιάλτης , γιατί πρόδωσαν τον τόπο τους και παρέβησαν το προαιώνιο όρκο μας …. «Δεν θα προδώσω ποτέ τα όπλα τα ιερά..»!

Όμως για όσους από τα «κυβερνητικά κνώδαλα»αλλά και τα “τοπικά υποχείρια ” επιχειρήσουν να στήσουν έστω και μια πέτρα , ένα τούβλο ,ένα κεραμίδι στον ιερό τόπο του Φυλακίου ,πάνω στα αιματοβαμμένα με το δικό μας αίμα αγροτεμάχια , για την επέκταση του ΚΥΤ, προκειμένου να φιλοξενεί λίγο πιο μακριά από τα σύνορα ανεξιχνίαστης προέλευσης « λάθρο» , κηρύσσουμε ανένδοτο …! Η ημέρα των διακοσίων χρόνων από την θρυλική επανάσταση του 21 πλησιάζει! Ας το γνωρίζουν…και να τρέμουν!

Προηγούμενο άρθροΑγιορείτικες νηστίσιμες συνταγές από τον μοναχό Νικήτα
Επόμενο άρθροΠεριφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αν. Μακεδονίας – Θράκης: Θα μας βρουν απέναντι