Στην έναρξη της εκπαίδευσης των 400 ατόμων που θα συγκροτήσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων παρεβρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι τέσσερις μήνες.

Με απάντησή του στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου που έχει ξεκινήσει στο Φυλάκιο Ορεστιάδας:

“Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και εβδομάδες.

Το μήνυμα που στέλνω στους φίλους στο βόρειο Έβρο είναι η δέσμευσή μας, την οποία επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ το οποίο εκσυγχρονίζεται, γιατί είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει αυτό, δεν θα υπερβαίνει ποτέ τον αρχικό αριθμό των 375 ανθρώπων όπως είχε δεσμευτεί κατά το παρελθόν η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος της κυβέρνησής μας.

Η δέσμευση είναι σαφής, είναι σαφέστατη, όλο το θέμα αυτό το διαχειριζόμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε απόλυτη ενότητα με το λαό, και θεωρώ ότι έτσι θα πορευτούμε, πάρα πάρα πολύ αποτελεσματικά για το καλό της περιοχής και για την ασφάλεια των συνόρων της χώρας που είναι προϋπόθεση για την ασφάλεια συνολικά της πατρίδας“.

Προηγούμενο άρθροΟ Παύλος Δαμιανίδης νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης
Επόμενο άρθροΘεόδωρος Σκίνδρης: “Με την απόφαση της Αποκεντρωμένης μπήκε ένα τέλος στη φαρσοκωμωδία που διαδραματίστηκε στο Διδυμότειχο για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπών”