Σε 1.200 προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού για την ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών θα προχωρήσει η κυβέρνησης, όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης παρουσιάζοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο διαχειριστικό μοντέλο για την προστασία και αξιοποίηση των δασών.

Ειδικότερα ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε:

Στο νέο μοντέλο προβλέπεται η εκπόνηση Διαχειριστικών Μελετών με σύγχρονες επικαιροποιημένες προδιαγραφές, στις οποίες περιλαμβάνεται υποχρεωτικά η εκπόνηση Σχεδίου Πρόληψης, η δυνατότητα Σύμπραξης Δασικών Συνεταιρισμών με εταιρίες που διαχειρίζονται και προσθέτουν αξία στην πιστοποιημένη βιομάζα, η ανάπτυξη ανταγωνιστικών διαδικασιών για την εφαρμογή των μελετών διαχείρισης, η υποχρέωση υλοποίησης έργων πρόληψης σε δάση με χαμηλή παραγωγική ικανότητα και η αδελφοποίηση των δασών υπό παραγωγική διαχείριση.

Παράλληλα, προβλέπεται η ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας με προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού (1200 προσλήψεις με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία) και η αξιοποίηση του προγράμματος του έξυπνου δάσους (αισθητήρες, drones, οχήματα). Τέλος, θεσπίζονται αντισταθμιστικά οφέλη σε είδος και σε χρήμα σε όλα τα νοικοκυριά Ορεινών/Μειονεκτικών Περιοχών και δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δασών.

ΠΗΓΗ dasarxeio.com

Προηγούμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης: “Δεν έπεισε ο κ. Σταυράκογλου ότι ήταν κάτι διαφορετικό από τον κ. Ζαμπούκη”
Επόμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης: “Λάθος του Δημήτρη Πέτροβιτς που κατέβηκε υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης”