«Τα στοιχεία είναι καλά και επιβεβαιώνουν την επιτυχία της πολιτικής μας» τόνισε από την Αλεξανδρούπολη, αναφερόμενος στις μεταναστευτικές ροές στην χώρα μας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μαζί με τον Γερμανό υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Bernd Krösser με αφορμή την παρουσία τους στο «EAST MACEDONIAN THRACE FORUM II».

«Είχαμε τα προβλήματα το περασμένο καλοκαίρι, θυμάστε τι γίνονταν τον Αύγουστο εδώ στην Εγνατία με τους διακινητές και απ΄τα υψηλά επίπεδα του Σεπτεμβρίου, έχουμε μια πτώση που ξεπερνάει το 75% σε σχέση με το τότε και ιδίως στον Εβρο αλλά και στο πιο δύσκολο μέτωπο, το θαλάσσιο του ανατολικού Αιγαίου. Γι’ αυτό και έχουμε μια σημαντική αποσυμφόρηση του συστήματος υποδοχής και καταγραφής» ανέφερε ο κ. Καιρίδης προσθέτοντας ότι, «προφανώς, δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε γιατί υπάρχουν πληθυσμοί που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη.

«Βλέπετε τι γίνεται στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, στην υποσαχάρια Αφρική και βεβαίως μια μικρή αλλά προβληματική σαφώς κινητικότητα στην ανατολική Λιβύη. Άρα χρειάζεται να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και να επιμείνουμε στην αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική της αυστηρής προστασίας των συνόρων που εξασφαλίζει και αποτελεσματική διαχείριση αυτού του ζητήματος» ξεκαθάρισε ο Ελληνας υπουργός.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Υπουργού Μετανάστευσης προς Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως: Η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη ότι η περιοχή της Θράκης είναι ευαίσθητη για πολύ συγκεκριμένους λόγους
Επόμενο άρθροΚώστας Αλεξανδρής: “Αρνητικός και εριστικός ο κ. Αυγενάκης απέναντι μας – Πήγαμε να συζητήσουμε τα προβλήματα μας, αλλά δεν είδαμε τον σεβασμό του – Αποχώρησε από την συνάντηση”