Σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ως Τομεακή Επιτροπή Έβρου καταγγέλλουμε την επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου για τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια. Στο πρόσωπο του Προέδρου η κυβέρνηση τιμωρεί κάθε φωνή διεκδίκησης που υψώνεται και εν μέσω πανδημίας.

Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει το αγροτικό κίνημα το οποίο τολμά να διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ενάντια στις πολιτικές που θέλουν την ύπαιθρο ερημωμένη. Όταν αυτό δεν γίνεται κατορθωτό με απειλές, αναλαμβάνει να εξοντώσει ανθρώπους του μόχθου, όπως είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου, οι οποίοι τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Η κυβέρνηση εξαντλεί την αυστηρότητα της για μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από ένα υποκατάστημα τράπεζας στα ακριτικά Δίκαια χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία κατηγορίας ενώ την ίδια στιγμή:

  • οι χώροι δουλειάς, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού και η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο.
  • το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας έχει φτάσει στο μη περαιτέρω και δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, ούτε καν εξασφαλίζει τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας για το ήδη υπάρχον.
  • τα δημόσια νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου και συνεχίζει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές στο σύνολό τους και χωρίς αποζημίωση!

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση φαίνεται ότι την αξιοποιεί ως πρόσχημα για να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Για αυτό μέσω πανδημίας και περιορισμών έχει φέρει μία σειρά νομοσχεδίων προς ψήφιση στη Βουλή όπως ότι ετοιμάζεται να νομοθετήσει 10ωρη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες, περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, τηλεργασία, ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.ά.

Κάθε αντίδραση βαφτίζεται ως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και τιμωρείται. Το είδαμε και τη 17η Νοέμβρη, ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου, όταν δημιουργούσε η ίδια συνθήκες συγχρωτισμού με 6.000 αστυνομικούς στοιβαγμένους μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα επιτέθηκε σε διαδηλωτές οι οποίοι τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας. Και προχώρησε σε εκατοντάδες προσαγωγές και πρόστιμα σε όλη τη χώρα.

Αποδεικνύεται χωρίς αμφιβολία ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της Υγείας, αλλά το χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Στόχος της είναι να βάλει το εργατικό – αγροτικό κίνημα και την συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

Η πρόθεση είναι να επιβληθεί σιγή ιχθύος στους εργαζόμενους, να λειτουργήσει η μάσκα ως φίμωτρο! Τους απαντάμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές, μόνο στο αντίθετο αποτέλεσμα μπορούν να οδηγήσουν!

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, εργατικά σωματεία, Αγροτικούς Συλλόγους, συλλόγους γυναικών, Φοιτητικούς Συλλόγους να εκφράσουμε την αλληλεγγύη τους, στον Αγροτικό Σύλλογο του Τριγώνου, να καταδικαστούν μαζικά και έμπρακτα τέτοιου είδους αυταρχικές πρακτικές».

Προηγούμενο άρθροΑπορρίφθηκε η ένσταση για το πρόστιμο της «ντροπής» στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου
Επόμενο άρθροΔιπλό αίτημα της παραταξης Πόλη και Πολίτες προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης