Aπαντήσεις στο ερώτημα που οδηγεί η παρατεταμένη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιχείρησε να δώσει μέσα από την εκπομπή «Συνδέσεις» ο πτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, δηλώνοντας πώς ότι και εάν επιχειρήσει εις βάρος της Ελλάδας για να κερδίσει τουρκικές εκλογές, η χώρα μας θα αντιδράσει δυναμικά. Και αυτό είναι κάτι που το ξέρει ο Ερντογάν.

Μιλώντας για όλα όσα προκαλούν πίεση στον Ερντογάν ο κ. Ιατρίδης τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος ξέρει ότι αν χάσει τις εκλογές τα πράγματα δυσκολεύουν: «Ξέρει ότι αν δεν πάρει τα F-16, τότε θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

Άρα, όλες του οι κινήσεις σκοπεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Διότι ο πονοκέφαλος είναι οι εκλογές που πρέπει να τις κερδίσει. Ο διακαής πόθος του είναι τα F-16 και η έμμονη ιδέα είναι η Ελλάδα. Ενοχλείται γιατί εξοπλίζεται γιατί συνάπτει συμμαχίες».

Σε συνέχεια των παραπάνω τόνισε ότι ο Ερντογάν συμπεριφέρεται όπως ακριβώς ο Πούτιν πριν την εισβολή. Μην ξεχνάμε όμως ότι η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία, ούτε η Ουκρανία ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε ήταν μέλος του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι η Ελλάδα του 1996, ούτε η Ελλάδα του 2000 του 2010.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει εξοπλιστεί.

Ακόμη και τώρα έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να επιφέρει τεράστια πλήγματα και αυτό το ξέρει ο Ερντογάν».

www.ellada24.gr

Προηγούμενο άρθροΑμαλία Ρέλλου: “Την Παρασκευή ξεκινάει το 5ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής στην Αλεξανδρούπολη”
Επόμενο άρθροΘεοφάνης Μαλκίδης: Η συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821