Η κατάθεση προτάσεων στη Δημοτική Κοινότητά  για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου  διατυπώνονται μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο των μνημονιακών περιορισμών, των απαγορεύσεων, του ελέγχου από το κεντρικό κράτος και της υποχρέωσης των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, δηλαδή, πλαίσιο αντίθετο στην  κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Έτσι μετά τις διακηρύξεις  της κυβέρνησης και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω κορονοιού μπροστά μας βρίσκονται :

 Η ακόμη μεγαλύτερη  μείωση κρατικής χρηματοδότησης με προώθηση  της επιχειρηματικής δράσης και την διασύνδεση της Τοπικής Διοίκησης με τις επιχειρήσεις , με επιπλέον  ανταποδοτικότητα υπηρεσιών και  την λεγόμενη φορολογική αυτοτέλεια, με την συρρίκνωση δομών, με την ιδιωτικοποίησή τους με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα την  διαχείριση και αποκομιδή  απορριμμάτων, τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ( Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης).

Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν  την ιδιοκτησία, χρήση και εμπορευματοποίηση της γης, των ελεύθερων χώρων , αναπλάσεις  περιοχών, ΣΔΙΤ, επιχειρηματική αξιοποίηση γης , υποδομώ και πόρων.

Η Τοπική Διοίκηση είναι προνομιακός χώρος για την διείσδυση των επιχειρηματικών ομίλων  σε τομείς όπως ο  τουρισμός , ενέργεια-ΑΠΕ,   μεταφορές , ο αγροτοδιατροφικός τομέας,  η επέκταση της “κοινωνικής οικονομίας” σε τομείς της κοινωνικής μέριμνας  αλλά και στους παραπάνω τομείς  με στόχο  να ενσωματώνεται ένας λαϊκός κόσμος ενεργά  στην στρατηγική του κεφαλαίου  πχ με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις ενεργειακές  κοινότητες, το λεγόμενο  εθελοντισμό.

Η χρηματοδότηση των Δήμων από  το κεντρικό κράτος – που διαχρονικά φοροληστεύει  εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας – ανέρχεται στο 30% ενώ οι δημότες καλύπτουν το υπόλοιπο 70% μέσω των δημοτικών τελών ή μέσω των δανείων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση προτείνουμε :

-Προγραμματισμός για την Κατασκευή Νηπιαγωγείων που η πλειοψηφία στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους.

-Κατασκευή Κτιρίου του 13ου Δημοτικού Σχολείου που εδώ και χρόνια υπάρχει μόνο στα χαρτιά ως σχολείο.

-Κατασκευή Μουσικού Σχολείου με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται γι αυτά τα σχολεία.

-Κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων για να στεγαστούν τα Επαγγελματικά Λύκεια.

-Ίδρυση Δημοτικών ΚΔΑΠ

-Ενίσχυση πρωτοβάθμιας Υγείας με εξασφάλιση κτηρίου για το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης το οποίο φιλοξενείται στο κτίριο του παλιού ΙΚΑ. Κατασκευή /εύρεση χώρου για την ΤΟ.Μ.Υ και ίδρυση νέας ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες στο ανατολικό και δυτικό τμήμα της πόλης.

-Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το παλιό Δημοτικό Σχολείο Απαλού και να γίνει Κέντρο Ημέρας για ΑΜΕΑ.

– Έργα αντιπλημμυρικά αντισεισμικής  προστασίας  πυρασφάλειας  των δημοτικών και  σχολικών κτηρίων.

Διαμόρφωση της πλατείας της Παλαγίας και ανακατασκευή του δρόμου που συνδέει με την πόλη.

-Υδροδότηση του οικισμού παλιννοστούντων, 

Λειτουργία ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 21-10-20

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Τρέλλης Αποστόλης

Δευτεραίου Σωτηρία

Προηγούμενο άρθροΟ ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης μιλάει για όλους και για όλα , στον MAXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό
Επόμενο άρθροΤρόμος και φόβος για επιβάτες Ι.Χ αυτοκινήτου , στον δρόμο που οδηγεί από την Μάνδρα στο Μικρό Δέρειο