ΠΡΟΣ: Καραγιάννη Γεώργιο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Kοιν: Μαυρίδη Βασίλειο, Δήμαρχο Ορεστιάδας

Κοιν: Μαρασλή Ευάγγελο , Παντσίδη Χρυσοβαλάντη & Γκουγκοσκίδου Μαρία,

επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας.

Αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης

ΘΕΜΑ: Αρνητικές εξελίξεις στο ζήτημα του Ζεόλιθου Πετρωτών

Κ. πρόεδρε, δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με διαδικασίες ΕΞΠΡΕΣ, αποφάσισε την 20/2/2017 να δώσει άδεια και κυριολεκτικά να δωρίσει στην εταιρεία «ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ» την εκμετάλλευση του ζεόλιθου έκτασης 83,4273 στρεμμάτων στη θέση Κόκκαλο Πετρωτών. Τα οφέλη για την εταιρεία μεγάλα. Τα οφέλη για το Δήμο και το λαό μας μηδενικά.

Μπροστά σ’ αυτές τις αρνητικές εξελίξεις το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να παραμένει θεατής. Επιβάλλεται άμεσα η σύγκλησή του, για να αποφασίσει μέτρα και δράσεις για την ανατροπή και ματαίωση της απόφασης του Υπουργείου ενέργειας και περιβάλλοντος.

Η ιστορία με το ζεόλιθο δείχνει ότι και η σημερινή κυβέρνηση με ζήλο υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και η πολιτική της πρέπει να συναντήσει την μέγιστη δυνατή αντίσταση . Την ώρα που ληστεύουν την περιοχή μας Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ο ορυκτός πλούτος είναι λαϊκή περιουσία και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται – δωρίζεται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα πρέπει να γίνεται από το κράτος, σε όφελος του λαού, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.

Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, το λαό μας και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων , θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα.

Ορεστιάδα 6/3/2017 Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Σταμάτης Γκατζίδης, Δημοτικός Σύμβουλος

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 26 μη νόμιμους μετανάστες
Επόμενο άρθροΚαλωσόρισμα των Πελαργών με νέες φωλιές στον Πόρο το «Ευρωπαϊκό Χωριό των Πελαργών»