Το ενδεχόμενο να καταπέσει ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, άφησε ανοικτό ο βουλευτής Επικρατείας και νομικός Μάκης Βορίδης. «Για να μπορέσει να περάσει ο νόμος χρειάζεται ένας διαφορετικός ορισμός της οικογένειας» υπογράμμισε.

Τρία είναι τα σημεία δυσκολίας αιτιολόγησης που δεν πείθουν τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών. «Το πρώτο βασικό επιχείρημα είναι πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε ο κ. Βορίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Το επιχείρημα της ισότητας, όπως επισήμανε, απαντιέται από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λέγοντας πως δεν υπάρχει παραβίαση γιατί θεωρεί ότι δεν είναι όμοιες περιπτώσεις.

Δεύτερον, ο υπουργός Επικρατείας έθεσε θέμα συνταγματικότητας. «Υπάρχει θέμα συνταγματικότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Ερωτηθείς αν ενδέχεται να καταπέσει ο νόμος αν γίνει προσφυγή, ο κ. Βορίδης απαντά ότι δεν ξέρει, και πως δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη. «Για να μπορέσει να περάσει ο νόμος χρειάζεται ένας διαφορετικός ορισμός της οικογένειας» πρόσθεσε.

Το τρίτο σημείο είναι η έκφραση της διαφωνίας, όπως είπε. Ανέφερε πως δεν μπορεί να μην ακούσει τη σύσταση του πρωθυπουργού για όσους διαφωνούν, να πάνε στην αποχή.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παραίτησής του από την κυβέρνηση εφόσον διαφωνεί, επισήμανε πως ο πρωθυπουργός αποφασίζει τη σύνθεση της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι δεν του έθεσε το ζήτημα της παραίτησης.

www.newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθροΜασάζ για θεραπεία της δυσκοιλιότητας
Επόμενο άρθροΚουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κολλάνε ένσημα προοδευτικότητας στον Μητσοτάκη