Μία ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας άνοιξε τις πύλες της στην κεντρική αίθουσα του Κρατικού Αερολιμένα “Δημόκριτος”, στην Αλεξανδρούπολη.

Η θέα της Γης από ψηλά και η απεικόνισή της συναντούν έναν χώρο μετάβασης, τον χώρο του αερολιμένα,  όπου ο επιβάτης βιώνει την εμπειρία της πτήσης , της απομάκρυνσής του από το έδαφος και της θέασης του κόσμου από τον ουρανό.
Ο Σωτήρης Ζωάκης, με τη λήψη αεροφωτογραφίας μέσω drone, χρησιμοποιεί ως καμβά του τις επιφάνειες της στεριάς και της θάλασσας, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα μέσα από 12+1 έργα.
Εμπνευσμένος από εικόνες της μοντέρνας ζωγραφικής, απομονώνει το γήινο ανάγλυφο ,  μεταμορφώνοντάς το σε κάτι μαγικό, απόκοσμο και ξεχωριστό και το επιστρέφει στη ματιά του κάθε ταξιδιώτη.
Η έκθεση λειτουργεί κατά τις ώρες λειτουργίας του αερολιμένα και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μηνός Μαρτίου 2023.
Προηγούμενο άρθροΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ… Μέσα από την απόφαση Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (γράφει ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος)
Επόμενο άρθροΧρυσοβαλάντης Γιαλαμάς: “Είχαμε ενημερώσει τους Βουλευτές και στην Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για αυτό που συμβαίνει με τα σύμφωνα συμβίωσης των Συνοριοφύλακων, στον Έβρο”