Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία λίγη ώρα πριν τον 39ο τελικό του Κυπέλλου της...

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία λίγη ώρα πριν τον 39ο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου

Σε λιγότερο από μιάμιση ώρα (στις 15:00) Έβρος Σουφλίου και Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον 39ο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου στο στάδιο Φώτης Κοσμάς και το radiomax.gr σας μυεί στον θεσμό του Κυπέλλου.

Ξεκινώντας με τις δύο ομάδες που έχουν φτάσει στον τελικό αξίζει να σημειωθεί πως:

Ο Έβρος Σουφλίου έχει φτάσει ως εδώ άλλες 10 φορές από τις οποίες τις 5 το έχει κατακτήσει. Η Άνθεια φτάνει για δεύτερη φορά και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς πέρυσι είχε χάσει στον τελικό με 1-0 από το Νεοχώρι. Για να φτάσει μέχρι τον τελικό φέτος το Σουφλί απέκλεισε Πεντάλοφο, Ένωση Μεταξάδων/Παλιουρίου, Ορέστη Ορεστιάδας και Καστανιές. Η Άνθεια από την άλλη ξεπέρασε τα εμπόδια των Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Ιπποκράτη, Νίψας και Φερών.

Κοιτώντας στο παρελθόν:

  • Πολυνίκης του θεσμού είναι ο Ορέστης Ορεστιάδας με 10 κατακτήσεις έχοντας 19 παρουσίες σε τελικό, ενώ ακολουθούν με 5 Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Έβρος Σουφλίου. Στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου το 1978 νικητής ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικρατώντας 1-0 του ΑΛΕΞ. Το ΑΛΕΞ κατάφερε από τότε να συμμετάσχει σε άλλους 6 τελικούς αλλά μόνο μία φορά κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο. Αυτή ήταν το 1993 όταν και νίκησε με 1-0 τον Ορέστη Ορεστιάδας.
  • Τα περισσότερα γκολ που έχουν σημειωθεί σε τελικό ήταν σε αυτόν του 1982, με τον Ορέστη Ορεστιάδας να επικρατεί με 4-3 του Έβρου Σουφλίου.
  • Μόνο 3 φορές ένας τελικός πήγε στη διαδικασία των πέναλτι. Το 1983 (Ορέστης Ορεστιάδας – Φέρες 0-0 κανονική διάρκεια, 5-4 πεν.), το 1990 (Ορέστης Ορεστιάδας – ΑΛΕΞ 0-0 κανονική διάρκεια, 5-4 πεν.) και το 2005 (Αετός Λεπτής – Έβρος Σουφλίου 2-2 κανονική διάρκεια, 5-4 πεν.).

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

 

Exit mobile version