Η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Παλιγγενεσίας του Έθνους μας εορτάσθηκαν με την δέουσα μεγαλοπρέπεια σε όλη τη Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως. Ο κεντρικός εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, παρουσία των τοπικών Αρχόντων.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως ορίσθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Στάθης Σταθόπουλος. Πριν την επίσημη Δοξολογία ο Μητροπολίτης μας μίλησε επικαίρως προς το εκκλησίασμα και ευχήθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Ευάγγελο Πουλιλιό για την ονομαστική του εορτή, η Παναγία τον σκεπάζει και να τον ευλογεί πάντοτε.

Αμέσως μετά τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία για την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Τον Πανηγυρικό Λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής της πρωτοβαθμίου εκπαιδεύσεως κ. Κωνσταντινίδης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δόθηκε κατά το έθος κέρασμα στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως και αμέσως μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του Φάρου και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΠαραχώρηση οικοπέδου από το Δήμο Διδυμοτείχου για την ανέγερση Αστυνομικού Τμήματος
Επόμενο άρθροΗ συμμετοχή της Θράκης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821