Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου 2022 τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η επίσημη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου.

Την πρώτη Κυριακή των Νηστειών, όπως είναι καθιερωμένο στην Ορθόδοξη Εκκλησία, λιτανεύει τις Ιερές Εικόνες «εις ανάμνησιν της αναστηλώσεως αυτών υπό των αοιδήμων αυτοκρατόρων Μιχαήλ και της μητρός αυτού Θεοδώρας τω 843».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όπως έχει καθιερωθεί από την Ιερά Μητρόπολη, τελέσθηκαν τα Μνημόσυνα των κεκοιμημένων προκατόχων Αρχιερέων, του Μητροπολίτου Αίνου και Δεδεαγάτς Ιωακείμ Γεωργιάδη (1907-1922) και των τριών Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως, Γερβασίου Σαρασίτη (1922-1934), Ιωακείμ Καβύρη (1934-1966) και Κωνσταντίου Χρόνη (1966-1974).

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Το απόγευμα της Κυριακής θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, και στο τέλος του Εσπερινού, θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσής, με θέμα: “Η Ορθόδοξη Εκκλησία απέναντι στην αμαρτία και στην αίρεση”.

Προηγούμενο άρθροΕνημερωτική δραση του Φιλοζωικού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ , στο 3ο Δημοτικό σχολείο Φερών
Επόμενο άρθροΣερβία: Απαγόρευση εξαγωγής σιτηρών και λαδιού και μείωση κατά 20% του ΕΦΚ στα καύσιμα