Την Τετάρτη 6η Δεκεμβρίου 2017, η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Νικολάου -Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας- του πολιούχου της Αλεξανδρουπόλεως και πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός της πόλεώς μας.

Ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Πανηγύρεως τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου χοροστατούντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ.κ. Αντώνιου και συνχοροστατούντος των Σεβ. Μητροπολίτων: Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα και Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το πρωΐ από 7.00′ μέχρι 10.30′ π.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου μέχρι την παραλιακή λεωφόρο της πόλεώς μας.

Το απόγευμα της Τετάρτης στις 7.00′ στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας (δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: «Άγιος Νικόλαος: Ένας διαχρονικός και σύγχρονος άγιος» 
Στην Ημερίδα οι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα μιλήσουν για τον Άγιο Νικόλαο μέσα από τα υμνογραφικά κείμενα της Εκκλησίας μας και για την περιπέτεια του ιερού του λειψάνο, ενώ η Βυζαντινή Χορωδία των Ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας θα αποδώσει ύμνους της εορτής του Αγίου.

Προηγούμενο άρθροΣ. Χαραλαμπίδης: «Όσο είναι ο Μουστακίδης στον Εθνικό, η ομάδα δεν θα κινδυνέψει»
Επόμενο άρθροΗ TUS Airways συνδέει το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης με την Κύπρο