Μια συναυλία αφιερωμένη στον έναν χρόνο από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχίας το βράδυ της Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στο δημοτικό στάδιο «Φώτης Κοσμάς» στην Αλεξανδρούπολη

Δύο μεγάλες φωνές, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία και η μεγάλη ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, συναντήθηκαν επι σκηνής και ζωντανέψαν τον Μίκη μέσα από τα τραγούδια του!

Η «Νύχτα Μαγικιά» του Μίκη Θεοδωράκη στην Αλεξανδρούπολη, αποτέλεσε μια νέα, πρώτη και αποκλειστική σύνθεση, υψηλής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε μία κορυφαία καλλιτεχνική σύμπραξη υπό τη διεύθυνση της Λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», άρτια  σχεδιασμένη από τον δημοσιογράφο Γιάννη Αρμουτίδη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Εμβληματική, ήταν η παρουσία της ηθοποιού Μαίρης Χρονοπούλου, η οποία -σε ειδική συμμετοχή- ερμήνευσε τη «Φαίδρα» ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια του Μίκη.

Ο κόσμος της Αλεξανδρουπολης απόλαυσε μια ξεχωριστή και μεγαλειώδη συναυλία, που την καθιστά μοναδική και ανεπανάληπτη.

Το τραγούδι «Φαίδρα» που θα ερμηνεύσει η κυρία Μαίρη Χρονοπούλου, θα κυκλοφορήσει σε DVD, και τα έσοδα από τις πωλησεις θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» -σε μουσική επιμέλεια του μαέστρου της Θανάση Βασιλά- εκτέλεσε με την υπογραφή αυθεντικότητα του ονόματος του Μίκη, τις μεγαλύτερες συνθέσεις του.

Ο έρωτας, η ξενιτιά, η επανάσταση, η αντίσταση, ο αγώνας, η ρωμιοσύνη, με λυρικά και γνήσια λαϊκά τραγούδια του κορυφαίου συνθέτη, όπως: «Φαίδρα», «Μαργαρίτα-Μαργαρώ», «Όμορφη πόλη», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά»,« Φεγγάρι μάγια μου ’κανες», «Της δικαιοσύνης», «Ένα το χελιδόνι», «Στρώσε το στρώμα σου»…

Ήταν μία μοναδική υπερπαραγωγή, που όμοια της συναντάται μόνο κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο.

Με τη Λαική Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» :

Διεύθυνση: Μαργαρίτα-Ασπασία Θεοδωράκη

Μπουζούκι- μαέστρος: Θανάσης Βασιλάς

Μπουζούκι: Γιάννης Ματσούκας

‘Ομποε-φλογέρες-μπαγλαμάς: Ξενοφών Συμβουλίδης

Κιθάρα:  Νίκος Γκόλιος

Βιόλα:  Αρτέμης Σαμαράς

Ακορντεόν: Λευτέρης Γρίβας

Μπάσο: Θεόδωρος Κουέλης

Ντραμς: Νίκος Σκομόπουλος

Κρουστά:  Στέφανος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης

Πιάνο: Δημήτρης Ανδρεάδης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ε.ΠΟ.Φ.Ε

Προηγούμενο άρθροΛεωνίδας Χέλης: «Τούτη η μέρα θα επιστρέφει πάντα, για άλλους σαν εφιάλτης, για άλλους σαν Ερινύες, για εμάς με θλίψη ανάμικτη με ελπίδα»
Επόμενο άρθροΕκδήλωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη για το έργο του LNG