Με ολοκαίνουργιο, υπερσύχγρονο εξοπλισμό λειτουργεί από σήμερα πλέον η Μ.Ε.Θ του ΠΓΝΑ. Η ανανέωση του εξοπλισμού κόστισε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, χρήματα που δόθηκαν από το ΕΣΠΑ. Τα κρεβάτια που θα λειτουργούν είναι 10 και καλύπτουν την ΠΑΜΘ, ενώ ο εξοπλισμός δεν είχε ανανεωθεί εδώ και 18 έτη!

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ καθηγητής Ιωάννης Πνευματικός, αναφέρθηκε στον γολγοθά γραφειοκρατίας που αντιμετώπισε εδώ και χρόνια προσπαθώντας να πετύχει την αναβάθμιση αυτή. Ευχαρίστησε την νυν αλλά και τις προηγούμενες διοικήσεις του Νοσοκομείου, την Περιφέρεια καθώς και όσους βοήθησαν.

Μάλιστα ο κ. Πνευματικός ανέφερε ότι χάρη στην τεράστια προσπάθεια του προσωπικού, η Μ.Ε.Θ του ΠΓΝΑ έχει σώσει τα τελευταία χρόνια πάνω από 3.000 ζωές ανάμεσα σε περίπου 4.000 περιστατικά. Το εντυπωσιακό ποσοστό είναι ανάλογο με αυτά των προηγμένων χωρών της Δύσης συμπλήρωσε ο κ. Πνευματικός.

Δείτε το βίντεο απο το Alexpoli.gr με τις δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αδαμίδη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μποταΐτη, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη και του διευθυντή της Μ.Ε.Θ κ. Πνευματικού

πηγη alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΕορτή Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέους εθελοντές Πυροσβέστες