«Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. Η κατασκευή αποτελεί εθνική επιταγή αλλά και λαμπρό παράδειγμα του κράτους που θέλουμε», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η στάση του συνιστά εθνική εξαίρεση, από τον Πόρο Φερών Έβρου, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του φράχτη στα σύνορα του Έβρου.

«Τρία χρόνια πριν στην ίδια περιοχή που σήμερα γίνεται η εκδήλωση, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες επιδίωκαν να μπουν στο ελληνικό έδαφος- κυρίως στις Καστανιές η περιοχή είχε μετατραπεί σχεδόν σε περίο μάχης. Αυτό που ζήσαμε ήταν η πρώτη, αλλά όχι η τελευταία φάση μιας μορφής υβριδικού πολέμου που ξεκινούσε στην Ευρώπη. Η Ελλάδα αυτή τη μάχη την κέρδισε, ανέτρεψε τα σχέδια όσων εργαλειοποίησαν τον πόνο των ανθρώπων. Τρεις μέρες αφότου ξέσπασε η κρίση κάλεσε όλη την ηγεσία της Ευρώπης, και τότε στην πράξη και όχι στα λόγια τα σύνορά μας έγιναν και σύνορα της Ευρώπης», επισήμανε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην τροπολογία Παπαδημούλη για να μη χρηματοδοτηθεί ο φράχτης από την ΕΕ, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτό το έργο να μην το πληρώνει η ΕΕ, αλλά ο Ελληνας φορολογούμενος. Θα πρέπει να αναρωτήσω τον κ. Τσίπρα, αν επιδιώκει να συνεχίσει το έργο κατασκευής του φράχτη ή όχι; Θα το κατεδαφίσει;

Η στάση αυτή συνιστά εθνική εξαίρεση, ειδικά όταν έρχεται μετά την υιοθέτηση άθλιων ψεμάτων για περιστατικά όπως της μικρής Μαρίας, που ψάχναμε να βρούμε κι όταν βρέθηκαν καταλάβαμε ότι όλη αυτή η ιστορία δεν ήταν παρά ένα κακοπαιγμένο ψέμα, που υιοθετήθηκε με ευκολία από πολιτικές δυνάμεις για να πλήξουν την κυβέρνηση, αλλά έπληταν το κύρος της χώρας. Με τη γειτονική χώρα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε για το θέμα.

Η Ελλάδα θα καλωσορίζει κάθε θετικό βήμα. Στην επιθετικότητα, θα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα, αλλά χαιρετίζουμε τη θετική διάθεση που επιδεικνύεται το τελευταίο διάστημα. Μετά τις εκλογές να “ξαναπιάσουμε το νήμα”, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Δεν επαναπαυόμαστε.

(…) Θέλω να τονίσω την ανάγκη η πολιτική εργαλειοποίησης των προσφύγων και μεταναστών να σταματήσει, και να σταματήσει και από τη γειτονική χώρα».

Πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο άρθροΓεράσιμος Σαλτός: “Κάνε τη ζωή σου ν’ αξίζει. Το αξίζεις…”
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Διοικητικά θα ξεκινήσει από φέτος η Σχολη Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, ακαδημαϊκά θα ξεκινήσει από του χρόνου