Σε προχωρηµένο στάδιο βρίσκονται διαδικασίες σύνταξης των ψηφοδελτίων της Νέας ∆ηµοκρατίας για τις επόµενες εκλογές, µε τους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την υπεύθυνη για την προώθηση νέων προσώπων στις «γαλάζιες» λίστες, Ρεβέκκα Πιτσίκα, να εργάζονται πυρετωδώς.

Στην κατεύθυνση αυτή αναµένεται να ανακοινωθούν επίσηµα τα 25 πρώτα ονόµατα των εν δυνάµει πολιτευτών.

Πρόκειται για πρόσωπα διαφόρων επαγγελµατικών οµάδων και ανθρώπους της αγοράς από όλη την επικράτεια, «ιδιαίτερα πετυχηµένους στον τοµέα τους», όπως λένε στην Πειραιώς, που προέκυψαν από το Μητρώο Στελεχών της Ν.∆. και θα αποτελέσουν τους πρώτους υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια του κόµµατος, στους οποίους θα δοθεί το «πράσινο φως» προκειµένου να ξεκινήσουν τον αγώνα για την τελική ένταξή τους στις «γαλάζιες» εκλογικές λίστες.

Μεταξύ άλλων, στον συγκεκριµένο κατάλογο περιλαµβάνεται ένας επιχειρηµατίας από τον χώρο της Υγείας, που δραστηριοπείται στο εξωτερικό, έχοντας αναγκαστεί λόγω των δύσκολων συνθηκών που έχει διαµορφώσει η κονοµική κρίση να µεταναστεύσει από την Ελλάδα. Επίσης, ένας αγρότης, ο οποίος µε σύγχρονα µέσα έχει καταφέρει να οργανώσει µε υποδειγµατικό τρόπο την παραγωγή του -αν και το κράτος δεν του έχει «συµπεριφερθεί» καλά-, µιλά τέσσερις γλώσσες και έχει ένα παιδί µε ειδικές ανάγκες. Ακόµη, ένας ελεύθερος επαγγελµατίας, που ασχολείται µε τις αγορές του εξωτερικού και δραστηριοποιείται σε ακριτική περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, και µια γυναίκα δικηγόρος, επίσης από ακριτική περιοχή της χώρας, η οποία µόλις επέστρεψε στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Τα πρόσωπα αυτά προέρχονται από την οµάδα των 400 ατόµων που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας διαµόρφωσης του Μητρώου Στελεχών του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, τα οποία, µετά την κατάθεση των βιογραφικών τους στη σχετική διαδικτυακή φόρµα της Ν.∆., στο ananeosi.nd.gr, και ύστερα από αξιολογικές συνεντεύξεις που παραχώρησαν στις αρµόδιες κοµµατικές οµάδες που έχουν συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτόν, πέρασαν επιτυχώς στην τελική φάση.

Σηµειώνεται ότι στο σχετικό πρόγραµµα που όλο αυτό το διάστηµα «έτρεχε» στο ∆ιαδίκτυο και µέσω του οποίου ενδιαφερόµεν απέστειλαν τα βιογραφικά τους στην Πειραιώς συµµετείχαν 1.300 άτοµα.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ. Στις αρχές του επόµενου έτους η διαδικασία θα συνεχιστεί µε την πρόκριση και άλλων εν δυνάµει υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια του κόµµατος.

Κεντρικός στόχος της Πειραιώς, σύµφωνα µε κορυφαίους κοµµατικούς παράγοντες, είναι τελικές επιλογές «να συµβαδίζουν µε την επιθυµία του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταστεί η Ν.∆. ένας σύγχρονος και ελκυστικός πολιτικός οργανισµός, χωρίς όµως να αποµακρύνεται από τις πολιτικές της ρίζες, χάρη στις οποίες έγραψε Ιστορία στο παρελθόν».

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ως αξιολογητές των ενδιαφεροµένων να συµµετάσχουν στις «γαλάζιες» εκλογικές λίστες συµµετέχουν πρόσωπα που άφησαν κατά καιρούς ιδιαίτερα ισχυρό εσωκοµµατικό στίγµα, όπως η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία έχει και έναν γενικότερο εποπτικό ρόλο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Ν.∆. για τις επόµενες εκλογές, και ο γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακόµα, ο πρώην πρόεδρος της Ν.∆. Γιάννης Πλακιωτάκης, το παλαιότερο µέλος της «γαλάζιας» Κνοβουλευτικής Οµάδας Γιάννης Τραγάκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαµάνης, καθώς και Μιχάλης Μπεκίρης και Ν. Παπαθανάσης, διευθυντής του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη και του κόµµατος αντίστχα.
Συµβουλευτικά, στο project συµµετέχει ο συντονιστής Επικνωνίας και Στρατηγικής του κόµµατος, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ έχουν επιστρατευθεί και επιπλέον κορυφαία στελέχη, όπως η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ. Σηµαίνοντα ρόλο στη διαδικασία επιλογής προσώπων για την κατάρτιση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων παίζει η διευθύντρια της ∆ιεύθυνσης ∆ιαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων της Ν.∆., Ρεβέκκα Πιτσίκα. Η κ. Πιτσίκα διαθέτει πολυετή εµπειρία, ως στέλεχος διαχείρισης ανθρωπίνου δυναµικού σε γνωστές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, αλλά και ως «mentor» σε οργανώσεις και πανεπιστηµιακά ιδρύµατα, υποστηρίζοντας ενεργά νέους επιχειρηµατίες στην επίτευξη των στόχων τους.
«Η φιλοσοφία του συγκεκριµένου σχεδιασµού είναι να γίνει αντιληπτό ότι το κόµµα στο εξής θα λειτουργεί εκτός των “κλειστών συστηµάτων”», αναφέρουν από την Πειραιώς, τονίζοντας ότι η συγκεκριµένη διαδικασία υλοπεί µια βασική δέσµευση του κ. Μητσοτάκη περί ανανέωσης του κόµµατος, ενώ κινείται στη λογική της «Συµφωνίας Αλήθειας» µε τους πολίτες που έχει διακηρύξει ο πρόεδρος της Ν.∆.

«Σηµατοδοτεί την απόρριψη λογικών κοµµατικής επετηρίδας και “κολλητών”, καθώς είναι η πρώτη φορά που πολιτικό κόµµα υιοθετεί µια ανκτή διαδικασία διαµόρφωσης πολιτικών στελεχών µέσα από πρακτικές αξιολόγησης», σχολιάζουν στην Πειραιώς. Βέβαια, η δηµιουργία Μητρώου Στελεχών έχει επίσης στόχο να αναδείξει περίπου 300-400 στελέχη που θα στελεχώσουν τις οµάδες υποστήριξης του κνοβουλευτικού έργου της Ν.∆. και των «γαλάζιων» τοµεαρχών, ενώ σε µια κυβέρνηση της Ν.∆. θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Ηδη έχουν προκύψει 170 πολιτικά στελέχη, τα οποία αναµένεται να συµµετάσχουν το επόµενο διάστηµα σε ένα πρόγραµµα πολιτικής επιµόρφωσης.

*Εφημερίδα Παραπολιτικά

Προηγούμενο άρθροΣτέλιος Ζαντανίδης: “Στις 2:30 φτάνει η πτήση από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη”
Επόμενο άρθροΔημήτρης Αδαμίδης: “57 προσλήψεις στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αναλαμβάνουν το Φεβρουαρίου”