Του Χάρη Φλουδόπουλου – www.capital.gr

Την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου κατά μήκος του κάθετου άξονα του Έβρου, από την περιοχή των Κήπων μέχρι την Ορεστιάδα, συζήτησαν ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χ. Μέτιος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα.

Ο αγωγός προβλέπεται να ξεκινά από την περιοχή των Κήπων και θα έχει ως στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση σε φυσικό αέριο οι πόλεις του Σουφλίου και του Διδυμοτείχου.

Σημειώνεται ότι στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ προβλέπεται να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο 6 πόλεις και συγκεκριμένα η Ξάνθη, η Δράμα, η Αλεξανδρούπολη, η Κομοτηνή, η Καβάλα και η Ορεστιάδα.

Για τις 4 πρώτες πόλεις έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί και οι λοιπές διαδικασίες και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το Μάρτιο με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023. Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Τσάκας οι διαγωνισμοί για την Καβάλα και την Ορεστιάδα είναι σε εξέλιξη.

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν τα αντίποινα για την υπόθεση του ΚΥΤ Φυλακίου; “Παγώνει” ο διαγωνισμός για 600 νέους συνοριοφύλακες στον Έβρο;
Επόμενο άρθροΟΣΕ: Τον Μάρτιο η αποκατάσταση κυκλοφορίας στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη