ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νέο νοσοκομείο αναμένεται να αποκτήσει η Κομοτηνή με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Πρόκειται για μία εξέλιξη που αναμένεται να γίνει γνωστό ακόμα και διά στόματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Ίδρυμα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές στον τομέα της Υγείας, στην Ελλάδα, αρχικού προϋπολογισμού που αναμένεται να υπερβεί τα €200 εκατομμύρια. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια συζητήσεων μεταξύ των δύο μερών, το Υπουργείο Υγείας υπέδειξε στο ΙΣΝ τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και το ΙΣΝ προτίθεται να αναλάβει να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τα παρακάτω έργα.

Οι νέες δωρεές περιλαμβάνουν κατ’ αρχάς τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις, σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, οι κυρίως δράσεις που αναφέρονται παρακάτω αναμένεται να πλαισιωθούν από επιπλέον έργα αναβάθμισης υφιστάμενων ξενοδοχειακών υποδομών σε νοσοκομεία της χώρας και προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και από δράσεις υποστήριξης της εκπαίδευσης, πάντοτε στον τομέα της Υγείας, κατόπιν περαιτέρω συνεννόησης με το αρμόδιο Υπουργείο.

Τα κυρίως έργα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

• Ανέγερση και εξοπλισμό νέου κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα νοσοκομεία της χώρας, με εξίσου παλαιές εγκαταστάσεις.

• Ανέγερση και εξοπλισμό Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης. Η δημιουργία ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί ανάγκη του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής εδώ και δεκαετίες, θα αποτελέσει κόμβο εξυπηρέτησης και νοσηλείας για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

• Ανακατασκευή και πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως Έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής.

• Ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη της επικράτειας. Η ενίσχυση στοχεύει κατ’ αρχάς στην αγορά 2 νέων ελικοπτέρων και την επισκευή/αναβάθμιση των παλαιότερων. Η εν λόγω δωρεά έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης δωρεάς του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ, που ήδη υλοποιείται, και αφορά την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, ύψους επιπλέον €14 εκατομμυρίων.

ΠΗΓΗ www.xronos.gr

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Καραμανλής και Άδωνις Γεωργιάδης στον Έβρο
Επόμενο άρθροKKE: Η «Σιδηροδρομική Εγνατία» ικανοποιεί απαιτήσεις επιχειρηματικών ομίλων