Δελτίο Τύπου

 

Στη περίοδο της υγειονομικής κρίσης, της ανασφάλειας και του φόβου, της υπολειτουργίας της βουλής, η κυβέρνηση του σύγχρονου “Μωυσή”, πληγώνει θανάσιμα και το περιβάλλον.
Νομοθετεί με τους πολίτες κλεισμένους στα σπίτια τους, να μη μπορούν να αντιδράσουν σε αυτόν τον περιβαλλοκτόνο νόμο, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι της ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον ορισμένων, για το οποίο μπορεί να περιορίσει ακόμη και δημοκρατικές λειτουργίες. Κι αν σε κάποιες άλλες περιπτώσεις υπονομεύουν την οικονομία, με αυτό το νομοσχέδιο υποθηκεύουν το μέλλον των νέων γενεών, όταν μάλιστα οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι ήδη υπαρκτές.
Αυτές είναι οι 7 πληγές στο περιβάλλον που προκαλεί ο σύγχρονος “Μωυσης” :
⦁ Εξόρυξη Πετρελαίου και Μεταλλευτικές Δραστηριότητες σε περιοχές NATURA
⦁ Χώροι απόσυρσης εξορυκτικών αποβλήτων χωρίς αδειοδότηση
⦁ Καταργούνται οι δασικοί χάρτες ….ακόμη και οι κυρωμένοι
⦁ Κατάργηση των φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών
⦁ Επιτρέπει το κυνήγι σε καταφύγια
⦁ Ανεξέλεγκτη έρευνα για εξορύξεις υδρογονανθράκων
⦁ Παράταση της περιβαλλοντολογικής άδειας στις Σκουριές
Κι άλλα “όμορφα” νεοφιλεύθερα πράγματα, όπως τον περιβαλλοντολογικό έλεγχο των επενδύσεων θα έχουν ιδιώτες …… Χωρίς κανένα έλεγχο, θα στήνονται μεγάλης ισχύος μονάδες με ανεμογεννήτριες, έχουμε το παράδειγμα της Σαμοθράκης όπου οι κάτοικοι έχουν εκφραστεί με σαφήνεια εναντίον τέτοιου μεγέθους επενδύσεων.
Ο σύγχρονος ”Μωυσής” οδηγεί το λαό σε φτωχοποίηση, περιορίζει τη δημοκρατία και σκοτώνει το περιβάλλον.

Αλεξανδρούπολη 5-5-2020

Προηγούμενο άρθροΚριτού Κριτής: ” Οι καταστηματάρχες στην παραλία της Αγ. Παρασκευής χρειάζονται άμεση υποστήριξη και βοήθεια!”
Επόμενο άρθροΕΣΥ: Έρχονται 3.000 προσλήψεις μονίμων