Ξεκίνησαν στην Αλεξανδρουπολη οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που επικρατούν στη Χώρα για την πάταξη της πανδημίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου 2020 εψάλλει ο πανηγυρικός Εσπερινός ενώ αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, από 07.00’ μέχρι 10.30’ θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργεία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου (κεκλεισμένων των θυρών)

Να σημειωθεί πως η Λιτάνευση της εφέστιας εικόνος δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο οικουμενικός Άγιος Νικόλαος δεν θα παύσει να προστατεύει και να περιφρουρεί την πόλη μας και τους πολίτες της από κάθε πνευματική και ορατή απειλή. Ιδιαίτερα εφέτος που θα τον τιμήσουμε αποστερούμενοι την προσκύνηση της ιστορικής εικόνος του και του τιμίου λειψάνου του. Ο προστάτης κάθε τρικυμισμένου ανθρώπου ας γαληνεύσει σύντομα την φουρτούνα που ταράζει το πλοίο της ζωής μας κι ας οδηγήσει την κοινωνία μας γρήγορα σε απάνεμο λιμάνι.

Προηγούμενο άρθρο174 νεα κρούσματα κορονοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 1.383 νέα κρούσματα – 98 νέοι θάνατοι – 594 διασωληνωμένοι)
Επόμενο άρθροΤο Happy Traveller με τον Ευτύχη Μπλέτσα βρέθηκε στo νομό Έβρου