Θέση ενάντια στα χρυσωρυχεία πήραν οι θεσμικοί φορείς της Θράκης , το πρωί του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2019 , στην ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιηθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου , στην Αλεξανδρουπολη

Τους εκπροσώπους φορέων όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ κάλεσε σε συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ , πρωην Δήμαρχος Αλεξανδρουπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης. Σκοπός της συνάντησης ήταν οι φορείς «να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει το φάκελο και να συζητήσει με την Eldorado Gold τη λειτουργία των χρυσορυχείων στους Δήμους Αλεξανδρούπολης (Πέραμα) και Μαρωνείας-Σαπών».

Οι φορείς αποφάσισαν: το ψήφισμα με τις υπογραφές των παριστάμενων θα κοινοποιηθεί στην Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό . Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα φέρουν το θέμα της εξόρυξης χρυσού να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Να σημειωθεί ότι από την συνάντηση έλειπε η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ (Περιφερειαρχης – Αντιπεριφερειαρχες) . Όσον αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης θα υπάρχει εισηγητική πρόταση και δέσμευση πως δεν θα συναινέσουν σε ενδεχόμενη πρόταση διεξαγωγής τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα της εξόρυξης του Χρυσού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΚινητοποίηση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ στο λιμάνι με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση στήριξης του αγώνα κατά των Χρυσορυχείων στην περιοχή Περάματος Αλεξανδρούπολης από την “Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης”