Ο Αρχιμ Απόστολος Καβαλιωτης της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως θα είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, ο πρώτος διευθυντής της νεοσύστατης υπηρεσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την επωνυμία «Υπηρεσία Διασύνδεσης και Σχέσεων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιωτης, Dr με post doct χαρακτηρίζεται για την ευρυμάθεια, το υψηλό επίπεδο μόρφωσης του, την εξαιρετική παιδεία του, το πλούσιο συγγραφικό του έργο και την παγκόσμια αναγνώριση του, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Είναι βραβευμένος με διεθνείς επιστημονικές διακρίσεις ενώ διδάσκει στο ΔΠΘ, ειδική Αγωγή και εκπαίδευση.

Το 2018 χαρακτηρίστηκε από τον ΠΟΥ ως ένας από τους μεγάλους ερευνητές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2007 η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε για το παγκόσμιο έργο του, το 2014 του αποδόθηκε η ύψιστη τιμή της ελληνικής δημοκρατίας, ο χρυσός Σταυρός του τάγματος της τιμής.

Το 2015 αναδεικνύεται ως ο καλύτερος επιστήμονας και βραβεύεται από το Βατικανό με το Α’ Παγκόσμιο Βραβείο Έρευνας και Παιδαγωγικής, ενώ βραβεύτηκε κατ’ εξακολούθηση από τα Special Olympics International και τον ΟΗΕ για το εξαιρετικό εθελοντικό του έργο.

Είναι εθελοντής του ΟΗΕ επι 34 έτη ενώ διετέλεσε σχολικός σύμβουλος ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας στην Αν. Κεντρική Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ www.romfea.gr

Προηγούμενο άρθροΜοίρασμα του Αιγαίου μέσω Χάγης; (γράφει ο Αναστάσιος Λαυρέντζος)
Επόμενο άρθροΟμιλία του Nίκου Κοτζιά στην Αλεξανδρούπολη με θέμα «Εξωτερική πολιτική κι Ελλάδα»