Τη νέα σύνθεση του κεντρικού οργανωτικού της σχήματος, ανακοινώνει σήμερα η ΝΔ. Πρόκειται για τους 15 γραμματείς της και τους 140 αναπληρωτές τους, το 73% των οποίων, όπως επισημαίνει η ΝΔ,  δεν έχει αναλάβει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη θέση. Επιπλέον, δε, το 20% εξ αυτών δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ενεργό ανάμειξη στα κομματικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας.

Οπως αναφέρει η ΝΔ «Το 95% έχουν πτυχία ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης, το 97% προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη. Για πρώτη φορά, επίσης, υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των περιφερειών της χώρας. Αυτό τον στόχο εξυπηρετεί και η νέα διάρθρωση του οργανωτικού σχήματος, με το 45% των αναπληρωτών γραμματέων να κατοικούν στην περιφέρεια και αναλαμβάνοντας στο εξής την ευθύνη να μεταφέρουν τις κεντρικές πολιτικές του κόμματος στις περιφέρειές τους αλλά και να εμπλουτίσουν παράλληλα το πρόγραμμα της ΝΔ με τα τοπικά ζητήματα του τομέα ευθύνης τους.

Η Νέα Δημοκρατία προσαρμοζόμενη επίσης στις ανάγκες της εποχής, διευρύνει το αντικείμενο και τη δράση αρκετών εκ των γραμματειών της, ούτως ώστε να προσαρμοστούν απολύτως και στο κυβερνητικό της πρόγραμμα. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι τρεις γραμματείες είναι αφιερωμένες πλέον αποκλειστικά στο στρατηγικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τη μέση ελληνική οικογένεια που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση. Πρόκειται για τις γραμματείες “Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων”. “Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ατόμων με Αναπηρία και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων‘‘ και “Ποιότητας Ζωής“.

Όπως ανέφερε ο Ηλίας Τζιώρας που ανέλαβε αναπληρωτής γραμματέας στη Γραμματεία Προγράμματος:

Σήμερα ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της οργανωτικής δομής της Νέας Δημοκρατίας όπου βρίσκομαι ιδεολογικά από τα παιδικά μου χρόνια.

Μια παράταξη που υπηρέτησα από διάφορες θέσεις παράλληλα με τις σπουδές μου και την επαγγελματική μου πορεία αργότερα.

Τα τελευταία 3 χρόνια ήμουν αναπληρωτής γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων όπου προσπάθησα με τις προτάσεις και τις δράσεις μου να βοηθήσω ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως τα ΑμΕΑ, Ρομά και άλλες.

Φυσικά πάντα σε επαφή και διαβούλευση μαζί τους ώστε να ακούγεται η φωνή τους και να μην αποφασίζουν άλλοι “για αυτούς χωρίς αυτούς”.

Σήμερα μου έγινε η ύψιστη τιμή από τον πρόεδρο της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Τοποθετήθηκα αναπληρωτής γραμματέας στη Γραμματεία Προγράμματος του κόμματος δίπλα σε καλούς φίλους και ικανότατα στελέχη.

Πάνω από όλα είναι όλοι τους καταξιωμένοι νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες με προσφορά στην κοινωνία. Άνθρωποι όπως ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο Στάθης Κ. Σταθόπουλος και φυσικά ο γραμματέας μας κ. Γιώργος Στεργίου.

Στόχος μας να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και να υποστηρίξουμε το έργο της κοινοβουλευτικής ομάδας με τα αυτιά μας ΑΝΟΙΧΤΑ στην κοινωνία και στους πολίτες ώστε να αφουγκραζόμαστε τις προτάσεις τους και τους προβληματισμούς τους. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Προηγούμενο άρθροΔ. Παπατολίδης: “Στους δήμους και τις Περιφέρειες χρειάζονται άνθρωποι ταγμένοι στα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των μεγαλοεργοδοτών”
Επόμενο άρθροΞεκίνησε το έργο «Επέκταση ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης»