Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών ανέδειξε την ακροδεξιά δύναμη της Ν.Δ., το μέγεθος της οποίας δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Αυτή η εξέλιξη, καταρρίπτει το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί κεντρώου κόμματος και ξεγυμνώνει την υποτιθέμενη παντοδυναμία του.

Η ευκολία με την οποία υπουργοποιεί ξεπεσμενα στελέχη του “εκσυγχρονισμού” του Σημίτη, δεν μπορούν να του δώσουν άλλοθι για να παρουσιάζει την δεξιά “κεντρώα”.

Ένας πρωθυπουργός, ο οποίος έχει την προκλητική στήριξη των Αθηναϊκών ΜΜΕ, που ομοία της δεν υπήρξε ποτέ, αδύναμος μπροστά στις αντιρρήσεις μεγάλης μερίδας των βουλευτών του, τους καλεί να απόσχουν από την ψηφοφορία ενός νομοσχεδίου που δεν έχει ακόμη κατατεθεί. Τι κάνει δηλαδή ο “παντοδύναμος”; αυτό που κατηγορούσε ο ίδιος όταν είχε ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης, και 25 βουλευτές του κόμματος του απείχαν της ψηφοφορίας.

Ο πολύς Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να επιβάλει την κομματική πειθαρχία και κάνει τον μεγάλο συμβιβασμο με την δεξιά της οποίας είναι αρχηγός όσο κι αν προσπαθεί να το αποκρύψει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ οφείλει να στρέψει τα βέλη του προς αυτήν την κατεύθυνση, στην προτροπή Μητσοτάκη για αποχή, εξάλλου αυτός έχει καταθέσει σχέδιο νόμου και με τις 36 υπογραφές των βουλευτών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό συνέδριο, το οποίο πρέπει να καθορίσει την νέα του φυσιογνωμία, για να γίνει η αρχή της αντεπίθεσης.

Το συνέδριο αυτό έπεται της εκλογής νέου προέδρου και των αποχωρήσεων ενός σημαντικού αριθμού μελών. Προηγείται των ευρωπαϊκών εκλογών, οι οποίες αποκτούν τεράστια σημασία για την διαμόρφωση, ως ενός σημείου, του νέου πολιτικού τοπίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έχει χρέος απέναντι στην κοινωνία να αφήσει πίσω την εσωστρέφεια και την άσχημη περίοδο που πέρασε μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Οφείλει να μη κάνει ένα συνέδριο με το βλέμμα στο εσωτερικό του, αλλά στην κοινωνία.

Ο “ παντοδύναμος” ξεγυμνώνεται μαζί και οι πολιτικές που υπηρετούν με συνέπεια το νεοφιλελεύθερο σχέδιο Πισσαρίδη, υπέρ των οικονομικά ισχυρών.

Αυτό το σχέδιο που ο ίδιος και η κυβέρνηση του, ακολουθούν με ευλάβεια σαν να είναι ευαγγέλιο.υπέρ των οικονομικά ισχυρών.

Ο αρχηγός της δεξιάς, πρωθυπουργός της ακρίβειας, σύντομα θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του από τον Ελληνικό λαό.

Σπύρος Δέδογλου

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Γενάρης 2024

Προηγούμενο άρθροΈφυγε απο την ζωή ο Χρήστος Τρέλλης
Επόμενο άρθροΑπάντηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην υπ’ αριθμ. 2327/19.12.2023 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Α. Δημοσχάκη για τα προβλήματα των ραδιοφωνικών σταθμών του Έβρου.