Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πάρης Παπαδάκης: Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης δεν μου απάντησε ποτέ αν υπέβαλλε...

Πάρης Παπαδάκης: Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης δεν μου απάντησε ποτέ αν υπέβαλλε το απαραίτητο αίτημα μοριοδότησης των μαθητών, στο Υπουργείο Παιδείας

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Έβρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Πάρης Παπαδάκης: 

Επειδή ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων, και πολλά παιδιά και γονείς εύλογα αγωνιούν ως προς την επιπλέον μοριοδότηση λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών τον Αύγουστο 2023, σας ενημερώνω ότι:

1. Το θέμα συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής κατόπιν ενεργειών μου και άμεσα ανάρτησα την απάντηση της κ. Υφυπουργού παιδείας, η οποία δεσμεύτηκε δημόσια ότι τον Αύγουστο 2024 θα εκδοθεί Υπουργική απόφαση που θα χορηγεί τα επιπλέον μόρια στα παιδιά μας.

2. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει ( όπως ανέφερε η Υφυπουργός ) να υποβληθεί αίτημα απο τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης, ( που δεν είχε υποβληθεί τότε ), αλλά και απο την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

3. Την επομένη ημέρα απο την συζήτηση στην Βουλή, και αφού πήρα την δέσμευση του Υπουργείου, έστειλα έγγραφο στον Δήμαρχο Αλεξ/πολης κ. Ζαμπούκη, στον Δήμαρχο Σαμοθάκης κ. Βίτσα, και στην προισταμένη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Πλακωτή, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για το θέμα.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου είχε καταθέσει αίτημα. Μου απάντησαν ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Βίτσας και η προισταμένη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.Πλακωτή ότι έπραξαν τις δικές τους νόμιμες ενέργειες.

Ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ζαμπούκης δεν μου απάντησε ποτέ αν υπέβαλλε το απαραίτητο αίτημα στο Υπουργείο.

Αυτά για να γνωρίζετε..

Exit mobile version