Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πέτυχε την δημιουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Νέο Σιδηροχώρι Ροδόπης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Πέτυχε την δημιουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Νέο Σιδηροχώρι Ροδόπης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ

Μετά από 2 χρόνια επίμονης προσπάθειας σε συνεργασία με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους της περιοχής, την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφερειακής Διευθύντριας Μαριγούλας Κοσμίδου και την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, πετύχαμε την ίδρυση ενός καλλιτεχνικού σχολείου στον οικισμό του Νέου Σιδηροχωρίου.

Για την εξέλιξη αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ανταπόκρισή του, την Περιφερειακή Διευθύντρια Μαριγούλα Κοσμίδου για την συνεργασία της, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζά για την στήριξη τους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που επέμειναν σε μια τέτοια ιδέα. Η Ροδόπη είναι από τους λίγους νομούς στην Ελλάδα που έχουν την τύχη να αποκτήσουν ένα καλλιτεχνικό σχολείο που θα διευρύνει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των ταλαντούχων νέων παιδιών. Ο αγώνας για να το πετύχουμε διήρκεσε περίπου 2 χρόνια. Η εγκατάσταση του σχολείου θα γίνει στο Νέο Σιδηροχώρι, στις σύγχρονες υποδομές που είχα ολοκληρώσει ως Υπουργός Παιδείας το 2009. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του οικισμού, που ενώ υπήρξε πρότυπο νοικοκυροσύνης και προοδευτικότητας, τα τελευταία χρόνια βίωσε την εγκατάλειψη και την απογύμνωση από νέους ανθρώπους. Το σχολείο αυτό ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και αιτία συνάντησης γονέων και παιδιών από όλο το νομό Ροδόπης και ευρύτερα της Θράκης κάτι που θα δημιουργήσει μια νέα κινητικότητα και θα αποτελέσει σίγουρα μια ευκαιρία αναβίωσης και ανάκαμψης του οικισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή θα εργαστούμε όλοι αξιοποιώντας στο έπακρο την ευκαιρία που δημιουργήσαμε.

Exit mobile version