Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιηθηκαν οι σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου Αλεξανδρουπόλεως, Αγίου Νικολάου.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του πολιούχου της Αλεξανδρουπόλεως και πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός της πόλεώς μας.
Φέτος, η εορτή του Πολιούχου μας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος κηρύξει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της 100ετίας από την απελευθέρωση της πόλεώς μας που θα κορυφωθούν το ερχόμενο έτος 2020.
Το πρωί της  Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό , τον Σεβ. Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιωβηλαίου Έτους 2020. Αμέσως μετά πραγματοποιηθηκε η Λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου μέχρι την παραλιακή λεωφόρο της πόλεώς μας.
Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποιηθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου με θέμα «Από τη βιομηχανική επανάσταση στην τεχνολογική επανάσταση – στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΤην Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου φωτίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Επόμενο άρθροΞεκίνησε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης