Το Σάββατο 10 Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο στην Αλεξανδρούπολη από την Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου, η παρουσίαση του βιβλίου “Ευλαβικό Συναξάριο Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης”.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε για το όλο εγχείρημα της εκδόσεως του “Συναξαρίου” με τα νεώτερα βιογραφικά στοιχεία που συνέλεξε ο εκ Σαμοθράκης ιερεύς της Μητροπόλεώς μας, π. Δημήτριος Χατέλος. Ακολούθως ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στην ιστορική έρευνα που διενήργησε και στη συλλογή πληροφοριών και φωτογραφιών από τους κατοίκους της Σαμοθράκης.
Την εκδήλωση και το νέο βιβλίο του βίου των Πέντε Νεομαρτύρων χαιρέτισε η πρόεδρος του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου κ. Αικατερίνη Μπέρδου και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Αθανάσιος Βίτσας. Στο τέλος της εκδηλώσεως η 20μελής χορωδία γυναικών του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως υπό τη διεύθυνση του λαμπαδαρίου του Ναού κ. Αθανασίου Σαράντου έψαλλε τροπάρια από την ακολουθία των Αγίων.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίοε ευχαρίστησε όλους όσους εργάσθηκαν ή βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίου.
Προηγούμενο άρθροΠαρατηρητήριο δομημένου περιβάλλοντος αποκτούν οι Περιφέρειες
Επόμενο άρθροH συνεργασία Δήμου Αλεξανδρούπολης & Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερων είχε ως αποτέλεσμα την διάσωση μικρού πελαργού στις Φέρες (ΒΙΝΤΕΟ)