Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2023, η δράση δικτύωσης Ελλήνων και Βούλγαρων Επιχειρηματιών στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, από την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης στα πλαίσια του έργου Market ChangerMarChπου υλοποιείται με τη συμμετοχή της ΟΕΕΘ στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg VA Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020».

Στην εν λόγω δράση συμμετείχαν επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου καθώς και από την γειτονική Βουλγαρία οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που αφορούν στην εξέλιξη του προγράμματος “Market Changer” καθώς και να έχουν Β2Β συναντήσεις μεταξύ τους.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ Αντώνης Φραντζής κάνοντας μία σύντομη περιγραφή του “MarCh” και παρουσιάζοντας τη σημασία του «MarCh» τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο της Θράκης όσο και για την Ομοσπονδία την ίδια, αλλά και τους συλλογικούς φορείς επιχειρηματικότητας της συνολικά.

Στη συνέχεια έγιναν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Β. Κασαπίδη.

Ακολούθως ο κ. Α. Καραμόσχος από την εταιρία Transcoop έκανε την παρουσίαση της έρευνας που έχει εκπονηθεί στα πλαίσια του «MarCh» για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Θράκης καθώς και των ψηφιακών εργαλείων του προγράμματος που αποσκοπούν στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας και στην βελτίωση του περιβάλλοντος λειτουργίας τους.

Ο κ. Δ. Καραγεωργίου παρουσίασε τα ηλεκτρονικά εργαλεία του προγράμματος αναλύοντας τον τρόπο λειτουργίας τους και τον σκοπό που εξυπηρετούν.

Τέλος έγιναν οι Β2Β συναντήσεις των επιχειρηματιών όπου συζητήθηκε η σημασία της κατανόησης των τοπικών επιχειρηματικών πρακτικών, κανονισμών και πολιτιστικών αποχρώσεων για την επιτυχία, καθώς και ότι η δικτύωση, η οικοδόμηση σχέσεων και η αναζήτηση τοπικών συμβουλών είναι πολύτιμες στρατηγικές. Σημείωσαν επίσης ότι οι οικονομικές συνθήκες, οι κανονισμοί και τα επιχειρηματικά περιβάλλοντα μπορούν να αλλάξουν, επομένως απαραίτητη είναι η επαφή με τοπικούς επιχειρηματικούς εμπειρογνώμονες, εμπορικά επιμελητήρια και κυβερνητικές υπηρεσίες για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες όταν εξετάζετε την επιχειρηματικότητα B2B στην Ελλάδα ή τη Βουλγαρία.

Κλείνοντας οι επιχειρηματίες των δύο χωρών αφού παρουσίασαν τα προφίλ των εταιριών τους συζήτησαν και εξέτασαν το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ τους.

Ενημερώνουμε επίσης τους επιχειρηματίες της Θράκης ότι εφόσον ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με Βούλγαρους επιχειρηματίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας ηλεκτρονικά στο email της ΟΕΕΘ oeethrace@gmail.com.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Φραντζής Αντώνιος

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020”

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Χαρίτου: “Σε ποιο σοβαρό κόμμα, ο νεοκλεγμένος πρόεδρος θα υπονομευόταν ανοιχτά, και αυτό έπρεπε να γίνει ανεκτό; – Στο νέο ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέση όλοι οι πολίτες από το προοδευτικό κέντρο έως την Αριστερά”
Επόμενο άρθροΤο fake σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη: μία ακόμη ιδεολογική λειτουργία του εθνικισμού της κατοχικής Τουρκίας (γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης)