Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α” με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Φιλοζωϊκού Σωματείου «ΚΙΒΩΤΟΣ». (www.kivotosalexpolis.gr)

Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα των αδέσποτων, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται τόσο οι ίδιοι οι πολίτες όσο και τα ίδια τα αδέσποτα σε θέματα φροντίδας και ευζωίας τους. Χαρακτηριστικό ένα πρόσφατο περιστατικό με την επίθεση τεσσάρων αδέσποτων σε νεαρό φιλόζωο άνδρα, ο οποίος είχε βγάλει βόλτα το σκυλί του σε περιοχή κοντά στο πάρκο Παρμενίων. Οι επιθέσεις αυτές και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και οδηγούν συνήθως σε μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν δείχνει ικανή να διαχειριστεί με αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα, γεγονός που την έχει οδηγήσει σε συνεχείς συγκρούσεις με το Φιλοζωϊκό Σωματείο αλλά και την ίδια την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.)

Ένα από τα «σημαντικά ζητήματα» που τέθηκε κατά τη συζήτηση, ήταν το νέο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του δήμου Αλεξανδρούπολης. Πέρα από την θέση της Κτηνιάτρου που έχει ήδη καλυφθεί, υπολείπονται ένας βοηθός, δύο σταυλίτες και δύο μόνιμοι οδηγοί. Για την ομαλή λειτουργία του απαιτείται η άριστη συνεργασία με την Φιλοζωϊκή, με σκοπό τον έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης,την στείρωση, τον εμβολιασμό και το τσιπάρισμα των αδέσποτων ζώων, αλλά και οτι αλλο προβλέπει ο σχετικός νόμος. Επίσης πολύ σημαντικό θεωρείται η ανάπτυξη ενός δικτύου ενημέρωσης για τα προς υιοθεσία ζώα.
Η απαραίτητη συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής (με απόφαση Δημάρχου βάσει του Ν.4039/12) αποτελεί το σημαντικότερο όργανο παρακολούθησης του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός» πραγματοποιεί όλο το χρόνο και δράσεις που έχουν σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και την οικονομική του ενίσχυση, με ποιο πρόσφατη εκδήλωση, το Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Αλεξανδρούπολη.
Στις 31/01/2016 θα γίνει ο ετήσιος απολογισμός και θα ακολουθήσει
βάση του καταστατικού η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Αυτό που αναφέρθηκε από πλευράς της “ΑΝΑ.Σ.Α”, είναι η ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις εθελοντών φιλόζωων πολιτών και να επικρατήσει η συννενόηση και η από κοινού προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων πλευρών, με σκοπό την προστασία των πολιτών,την φροντίδα των ζώων και την προστασία της ζωής των, αλλά και την ομαλή συμβίωση τους με τους ανθρώπους.
Για αυτό και η επίσκεψή μας αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα και στο νέο διοικητικό συμβούλιο της φιλοζωικής και εντάσσεται στο πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της Δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”, αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας και ενημέρωσης με τους φορείς, τους συλλόγους και φυσικά τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Προηγούμενο άρθροΔΙΗΜΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Επόμενο άρθροΣτο τελωνείο των Κήπων αύριο οι αγρότες