Μετά από σχεδόν 6 μήνες πλησιάζει η ώρα για να πάρουν σειρά στο άνοιγμα καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ. Πότε ανοίγει η εστίαση, οι πιθανές ημερομηνίες.

Σε λιγότερο από έναν μήνα θα έχουμε την ευκαιρία να αντικαταστήσουμε το παγκάκι με το τραπέζι σε μια καφετέρια, μπαρ ή εστιατόριο. Η αντίστροφη μέτρηση για να απαντηθεί το μεγάλο ερώτημα του «πότε ανοίγει η εστίαση» με τις πιθανότερες ημερομηνίες που είναι στο τραπέζι είναι οι εξής: 4 ή 10 Μαΐου, δηλαδή ή την Τρίτη μετά το Πάσχα ή τη Δευτέρα που ακολουθεί.

Η πίεση στα νοσοκομεία και το «μαύρο» ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ φέρνουν μεγάλες επιφυλάξεις για το άμεση άρση περισσότερων μέτρων όπως η μετακίνηση εκτός νομού ή το άνοιγμα mall και κέντρων αισθητικής. Ωστόσο, η εστίαση έχει πληγεί σφόδρα από το παρατεταμένο lockdown, ενώ και πριν την 7η Νοεμβρίου του 2020, υπολειτουργούσε με περιορισμένο ωράριο και αριθμό πελατών καθώς απαγορευόταν οι πελάτες να κάθονται όρθιοι ενώ επιβαλλόταν τα τραπέζια να έχουν συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους.

Τώρα, ειδικοί και κυβέρνηση φαίνεται να συμφωνούν ότι η εστίαση μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ ποια από τις παραπάνω δύο ημερομηνίες θα ανοίξουν τελικά θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» είπε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού. Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή» είχε πει χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο ύστερα από έναν χρόνο lockdown», δήλωσε πρόσφατα η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι η εστίαση θα πρέπει να ανοίξει. Η κ. Παγώνη είχε αναφέρει επίσης πως «σιγά-σιγά θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση. Αντί να μαζεύονται όλοι, ομάδες με έναν καφέ στα παγκάκια, να πάνε σε ένα ζαχαροπλαστείο».

ΠΗΓΗ www.ieidiseis.gr

Προηγούμενο άρθροΈνοπλες Δυνάμεις: Παραδόθηκαν τα drone «ATLAS 204» – Θα αποτελέσουν το «μάτι» των συνόρων
Επόμενο άρθροΛαϊκές αγορές: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο