ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΓΓΡΑΦΕ 15 Μαρτίου 2007

Έπειτα από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία υπέγραψαν τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Στο Προεδρικό Μέγαρο οι Πούτιν, Στανίσεφ και Καραμανλής για συνάντηση με τον Κ.Παπούλια. Προηγήθηκαν οι κατιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους δύο ηγέτες στο Μέγαρο Μαξίμου.


Έπειτα από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία υπέγραψαν την Πέμπτη τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε κατ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Σ.Στάνισεφ, στον οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη στον πετρελαιαγωγό. Ο κ. Στάνισεφ επισήμανε πως απομένει ακόμη πολλή δουλειά για την ίδρυση της διεθνούς εταιρίας κατασκευής και εφοδιασμού για να είναι δυνατόν στις αρχές του 2008 να αρχίσει η κατασκευή του έργου, το οποίο είναι επωφελές και για τις τρεις χώρες

Λίγο μετά τις 10 άρχισαν οι συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Υποδεχόμενος τον Ρώσο πρόεδρο, ο πρωθυπουργός είπε ότι αποτελεί τιμή και χαρά τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον ίδιο και την κυβέρνησή του το γεγονός ότι ο κ. Πούτιν επισκέπτεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες την Αθήνα.

«Πιστοποιεί η επίσκεψη αυτή τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και σηματοδοτεί και συμβολίζει την έναρξη κατασκευής ενός σημαντικού έργου που είναι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η υπογραφή είναι προς το συμφέρον όχι μόνο των τριών χωρών, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας σημειώνοντας πως πρόκειται για σημαντικό έργο στον τομέα της παγκόσμιας ενέργειας.

«Επιτρέπει τη διαφοροποίηση στους δρόμους διέλευσης πετρελαίου προς όφελος των χωρών μας, των λαών και της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.

Στις 11.30 στο Προεδρικό Μέγαρο οι αρμόδιοι υπουργοί των τριών χωρών έβαλαν τις υπογραφές στη συμφωνία, παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και του Ρώσου προέδρου.

Ακολουθούν οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τους κυρίους Πούτιν και Στανίσεφ.

Μετά την επίκυρωση της συμφωνίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι κύριοι Πούτιν, Στανίσεφ και Καραμανλής θα κάνουν δηλώσεις.

ΠΗΓΗ www.in.gr

Προηγούμενο άρθροΤριαντόπουλος: Η δημοσιονομική επίπτωση του σχεδίου στήριξης του Έβρου ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθροΑγγελική Γκρασνέλη: “Από τους τουρίστες, από Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, χάνονται πολλά χρήματα για την Εθνική Οικονομία και από την κοινωνία”