Οργή συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη.  Στο Mega μίλησε η αδελφή του αδικοχαμένου 28χρονου Αλεξανδρουπολίτη Δημήτρη Οίκου                           

Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών των θυμάτων στην τραγωδία στα Τέμπη με αφορμή τη στάση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Για όλους τους συγγενείς είναι προκλητικός, ψευδορκεί. Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα. Αν πάλι δεν γνώριζε, πάλι ανίκανος είναι. Η τοποθέτησή του όλη είναι μη αποδεκτή”, ανέφερε η Σμαρώ Οίκου, αδελφή 28χρονου Αλεξανδρουπολίτη μηχανοδηγού Δημήτρη.

“Εισπράξαμε ένα υπεροπτικό ύφος, κάποια στιγμή μας κουνούσε το δάχτυλο σαν κονιόρδος. Τα δάκρυα του πρώτου έτους έγινε μια μεταστροφή και έχει βγει μπροστά. Το επόμενο είναι να μας ζητήσουν τα ρέστα. Τίποτα από όλα αυτά που λέει δεν ισχύει”, επισήμανε στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι” του Mega.

“Ξέρουμε ότι θα κρυφτεί πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Το ύφος που έχει το έχει κάποιος που είναι σίγουρος ότι δεν πρόκειται ποτέ να δικαστεί για αυτά που πρέπει”, τόνισε.

 “Οι συγγενείς δεν έχουν χρόνο να πενθήσουν”

Αναφερόμενη στη διαδικτυακή πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού και τις 500.000 υπογραφές που χρειάζονται οι συγγενείς για να γίνει άρση της ασυλίας, η κ. Οίκου τόνισε: “Η Μαρία Καρυστιανού και άλλοι συγγενείς δεν έχουν χρόνο να πενθήσουν γιατί ξεψαχνίζουν τη δικογραφία. Υπάρχουν άνθρωποι από τους συγγενείς που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην εξέλιξη. Λείπουν βασικοί μάρτυρες από την Εξεταστική. Δεν καταθέτει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, δεν έχει ακουστεί η πλευρά των εργαζομένων”.

Η αδελφή του 28χρονου, που έχασε τη ζωή του στα Τέμπτη, χαρακτήρισε δειλό τον Κώστα Αγοραστό, που αρνήθηκε να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή. “Δεν μπορεί να κρίνεται ένας υπουργός από τους συναδέλφους του, δεν είναι νομικοί”, κατέληξε.

ΠΗΓΗ www.gnomionline.gr

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Επόμενο άρθροΑναστάσιος Λαυρέντζος: “Πληθυσμιακή κατηφόρα στην Ελλάδα / Έως και 60% έφτασε η μείωση του πληθυσμού σε περιοχές του Έβρου”